MOTORSPORT

Rengasjätti hehkuttaa Kalle Rovanperää: “Kaikkien aikojen nuorin tehdaskuljettaja”

Kalle Rovanperää jo viime vuoden joulukuussa Monza Rally Show -tapahtuman yhteydessä hehkuttanut rengasvalmistaja Pirelli on ollut vahvasti tukemassa rallin 16-vuotiaan huippulupauksen sopimusta Peugeot Italian talliin ja Italian mestaruussarjaan jo tänä vuonna. Pitkät ja menestyksekkäät perinteet moottoriurheilusta omaava rengasjätti uskoo vahvasti, että Rovanperä on tulevaisuuden mestarikuljettaja.

Jo Pirellin torstaina julkaiseman tiedotteen otsikko kertoo melko lailla kaiken olennaisen:

– Kaikkien aikojen nuorin tehdaskuljettaja rallissa.

16-vuotias Kalle Rovanperä osallistuu tänä vuonna Italian rallimestaruussarjaan Peugeot Italian väreissä autonaan Peugeot 208 T16 R5 ja vahvasti taustalla koko toimintaa tukee Pirelli. Alustavan suunnitelman mukaan Rovanperä osallistuu sarjan tämän vuoden kahdeksasta osakilpailusta seitsemään ja ensimmäinen kilpailu on jo 17.-19. maaliskuuta ajettava Rally Il Ciocco Castelnuovo Garfagnanassa, Toscanassa. Tallikaverikseen Rovanperä saa 51-vuotiaan Paolo Andreuccin, joka on urallaan voittanut Italian rallimestaruuden yhdeksän kertaa.

– Olen erittäin kiitollinen Pirellille, että se auttoi tekemään tästä uskomattomasta tilaisuudesta mahdollisen. Haluan saada lisää kokemusta asfaltilta, koska suurin osa tähän asti ajamistani ralleista on ollut soraralleja. Paolo tallikaverina ja Pirellin tuki takaavat sen, että minulla on parhaat mahdolliset opettajat. Minulle kyseessä on vain ja ainoastaan tilaisuus oppia, en seuraa niinkään tuloksia, Rovanperä kommentoi Pirellin tiedotteessa.

 

Kuva: Jari Hotti
Kalle Rovanperä median ympäröimänä Mikkelin SM-rallissa helmikuussa (Kuva: Jari Hotti).

 

“Huikea potentiaali”

Myös Peugeot Italian ja Pirellin suunnalla nyt syntynyt kuvio Rovanperän Italian mestaruussarjaan osallistumisesta on otettu vastaan iloisin mielin.

– Olemme iloisia siitä, että Kalle valitsi 208 T16:n ja Pirellin – Italian mestaruussarjan kilpailukykyisimmän auton ja renkaat. Työskentely yhdessä Paolon kanssa ja osallistuminen mestaruussarjaan ovat tärkeitä lukuja Kallen tiellä kohti rallin ammattilaisuutta, Peugeot Italian viestintäjohtaja Carlo Leoni hehkuttaa.

Pirellin rallitoiminnoista vastaavan Terenzio Testonin mukaan juuri tämänkaltainen toiminta on iso osa rengasjätin toimintastrategiaa.

– Me Pirellillä haluamme tukea niitä kuljettajia, joiden uskomme olevan tulevaisuuden mestareita, joten olemme iloisia saadessamme tarjota Kallelle tämän ennennäkemättömän tilaisuuden. Yhdistelmä missä on meidän tietotaito, Paolo ja Peugeot Italia, pitäisi olla sellainen, mikä auttaa Kallea ottamaan isoja askeleita urallaan ja lunastamaan sitä huikeaa potentiaalia mikä hänellä on, Testoni sanoo.

Rovanperä on jo ajanut testiä Peugeotin rallitykillä asfaltilla niin kuivan kelin renkailla, kuin myös saderenkailla. Vielä ennen viikon päästä ajettavaa ensimmäistä rallia edessä on yksi testi, joka ajetaan saman tyylisillä vuoristoteillä joilla myös edessä oleva Rally Il Ciocco tullaan ajamaan.

Lue myös!

Rengasjätti Pirellikin hämmästeli Rovanperän ikää – ”Luultavasti nuorin nimikirjoitusten kirjoittaja” (4.12.2016)
Rovanperä Italian mestaruussarjaan – Sanremossa vastassa Hayden Paddon (8.3.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com