Rengasrikko Heikkisen harmina Kanadan finaalissa – “Otan paljon positiivista mukaani tästä viikonlopusta”

7.8.2017 / 11:08
Toomas Heikkinen ajoi Kanadan osakilpailussa viidenneksi (Kuva: Audi MediaCenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Toomas Heikkisen haaveet kauden ensimmäisestä palkintosijoituksesta rallicrossin MM-sarjan kauden kahdeksannessa osakilpailussa De Trois-Rivieres’ssa, Kanadassa kariutuivat rengasrikkoon.

Toomas “Topi” Heikkinen oli erinomaisessa vauhdissa koko Kanadan viikonlopun ajan ja alkuerien neljäs sija, sekä oman semifinaalilähdön toinen sija antoivat täysin realistiset odotukset taistella sunnuntain finaalissa palkintosijoituksesta. Volkswagen-kaksikko Johan Kristoffersson – Petter Solberg oli täysin omaa luokkaansa, mutta Heikkinen taisteli kynsin ja hampain kolmannesta sijasta – aina rengasrikkoon asti.

Hitaasti tyhjentynyt rengas vei Heikkiseltä parhaimman vauhdin pois ja sijoitus putosi viidenneksi, eli viimeiseksi, kun maaliin asti selviytyi viisi kuljettajaa. Vaikka palkintosijoituskin oli lähellä, niin Heikkinen oli kaikin puolin tyytyväinen Kanadan viikonlopun antiin. Viides sija on samalla myös Heikkisen kauden paras noteeraus tähän mennessä.

– Huolimatta finaalissa tulleesta takaiskusta, niin otan paljon positiivista mukaani tästä Kanadan viikonlopusta. On aina fantastista kilpailla täällä. Auto toimi täydellisesti ja olemme ehdottomasti menossa oikeaan suuntaan sen kanssa. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kauden neljään viimeiseen osakilpailuun, Heikkinen kommentoi Audi Motorsportin tiedotteessa.

Finaalipaikan myötä Heikkinen teki samalla myös Kanadan osakilpailun historiaa, sillä suomalaiskuljettaja on sarjan historian ainoa kuljettaja, joka on ajanut finaalissa kaikissa neljässä Kanadassa ajetuissa osakilpailuissa. Heikkisen tallikaveri, DTM-kiireiltään takaisin rallicrossin pariin paluun tehnyt Mattias Ekström, kärsi kytkinrikon semifinaalissa ja sarjan hallitseva mestari jäi näin ollen finaalin ulkopuolelle.

Ekström jatkaa kuljettajien MM-sarjassa kolmantena, mutta eroa sarjajohtajaan Johan Kristofferssoniin nähden on jo peräti 53 pistettä (211-158). Heikkinen nousi viidennen sijan myötä pisteissä pari sijaa ylöspäin yhdeksänneksi, pisteitä Heikkisellä on kasassa nyt 78. Ekströmin ja Heikkisen EKS RX on tiimien välisessä mestaruustaistelussa kolmantena.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ranskassa 1.-3. syyskuuta.

Lue myös! Kanadan finaalista odotetusti VW-kaksikon juhlat – Heikkinen viides ja teki historiaa (6.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit