MOTORSPORT

Riku Tahko Belgian EM-rallicrossista: “Oli vähän kaikenlaista”

Riku Tahko jäi ilman pisteitä rallicrossin EM-sarjan Belgian osakilpailussa. Suomalainen Mini-kuljettaja kohtasi aika-ajoerissä erilaisia teknisiä ongelmia, ja toiveet semifinaalipaikasta eivät toteutuneet.

– Oli vähän kaikenlaista. Aikamoinen yhteensattumien summa. Hyviä startteja ja vauhtikin olisi varmaan ollut hyvää. Nyt vaan oli kaikenlaista pientä. Ohjaustehostin meni, laturinhihna pomppasi paikoiltaan, rengasrikko ja yksi keskilukkokin meni, Tahko listasi.

Tahko oli neljän aika-ajoerän jälkeen yhteispisteissä 20. Kahdessa startissa Tahko jäi ilman aikaa. EM-sarjassa kuusitoista parasta kerää pisteitä, ja 12 parasta selviää semifinaaliin.

– Summaisin tämän niin, että olemme saaneet lisää tehoa ja startit ovat olleet hyviä. Olemme irronneet viivalta todella hyvin, ja pito on ollut hyvä. Nyt vaan meillä ei ole sellaista kestävyyttä, että auto kestäisi ne startit. Lisäksi kun olemme saaneet tosiaan lisää vauhtia, niin olemme uudessa tilanteessa muiden autojen kanssa. Tulee vähän osumia, ja auton tekniikalta vaaditaan enemmän. Viime vuonna emme päässeet tuollaisiin tilanteisiin, kun olimme koko ajan vähän altavastaajina, Tahko puntaroi.

– Suorituskyvystä en ole huolissani, enkä tietenkään ranteista. Niistähän homma ei jää koskaan kiinni, Tahko lisäsi.

EM-startin voitti Kevin Hansen. Sarjan toinen suomalainen Joni-Pekka Rajala selvisi finaaliin, mutta keskeytti sen teknisen vian seurauksena.

EM-kausi jatkuu kesäkuun toisena viikonloppuna Norjassa. Sinne Tahkon tiimi saa autoonsa uuden vaihdelaatikon.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Rajalalta katkesi vaihdekeppi ja putosi puhelin ja Matti Alamäki Kouvolan SM-crossiin

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com