MOTORSPORT

Riku Tahko ennakkosuosikkina Hyvinkään SM-avaukseen – “Olen valmis ottamaan sen paineen vastaan”

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy toukokuun viimeisenä lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Supercar-luokassa nähdään mukana mielenkiintoinen vieraileva kuljettaja, kun kolmatta kauttaan rallicrossin EM-sarjaa Minillä kiertävä Riku Tahko osallistuu kisaan kotiradallaan. UrheiluUutiset.com haastatteli Tahkoa Hyvinkäällä testipäivänä toukokuun alkupuolella.

Tiistai, 9. toukokuuta ja Hyvinkää. Vauhtipuiston varikolle kaartaa jättimäinen rekka, jollaisia on tottunut yleensä näkemään vain ulkomailla järjestettävissä autourheilukisoissa. Riku Tahkon MiniSuomi-tiimi on saapunut testaamaan kotiradalleen ja kalusto kaikkinensa on komeaa nähtävää.

– Haluan saada viimeisimmät asetukset oikeaksi tälle radalle, 32-vuotias aina hymyilevä Tahko huikkaa syyn siihen miksi on saapunut vihmovaa räntäsadetta ja tuulta uhmaten ajamaan testejä kaksi ja puoli viikkoa ennen Hyvinkään SM-rallicrossia.

– Tämä on meille lähin rata, niin arki-iltana pystyy tulla vielä testaamaan. Nyt on ensimmäinen kerta, kun saatiin vehkeet pois Barcelonasta, missä ajettiin ensimmäinen EM-kilpailu. Sen jälkeen on tehty vähän muutoksia sen perusteella ja nyt ollaan ensimmäistä kertaa Suomessa ajamassa tänä kesänä. Mielenkiintoinen ja tärkeä päivä.

EM-sarjan avaus ajettiin Barcelonassa, Espanjassa huhtikuun alussa. Tahkolle avauskisa jätti hyvän maun suuhun, vaikka semifinaalipaikkaa ei tullutkaan. Lähellä se kuitenkin oli.

– Oli ehdottomasti paras kisa mitä me ollaan ajettu. Hyvät, tasaiset erät ja pisteen päähän se semifinaalipaikka jäi. Se miksi semifinaalipaikka jäi haaveeksi, niin jouduttiin erä kerrallaan hakemaan niitä asetuksia ja tekemään sitä autoa nopeammaksi. Kaikilla muilla oli kuitenkin juuri siihen keliin ja ajankohtaa sopiva paketti, ne oli valmiina.

– Erittäin hyviä ja positiivisia kierrosaikoja sunnuntai-aamun lämmittelyssä, kun olin toiseksi nopein EM-kuskeista ja kymmenenneksi nopein MM-sarja mukaan lukien. EM-pistetili auki kuitenkin, se on tietysti tärkeä juttu. Kyllä meillä on sinne finaaliin jatkossa ihan täydet mahdollisuudet, Tahko uskoo vakaasti.

“Mukava ajaa kotiradalla”

EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Norjassa, legendaarisella Hellin radalla kesäkuussa, joten Tahkolle mahtui erinomaisen hyvin kalenteriin vierailu Hyvinkäälle ja kotimaisen huippusarjan avausosakilpailuun kaksi viikkoa ennen Norjan EM-kisaa. SM-sarjan muut osakilpailut eivät kalenteriin EM-kiireiden takia kuitenkaan mahdu.

– Mukava ajaa kotiradalla ja toivottavasti mahdollisimman paljon tulee perhettä ja kavereita katsomaan. Nyt kuitenkin ollaan ensimmäistä kertaa kotimaassa tällä tiimillä ja “setupilla” liikkeellä.

MiniSuomi-tiimin “setupit”, puitteet, Hyvinkään Vauhtipuiston rata-alueella tulevat varmasti olemaan kaikkein näyttävimmät, sillä Tahko aikoo panostaa tähän viikonloppuun tosissaan myös radan ulkopuolella.

– Meillä on tosi paljon suomalaisia yhteistyökumppaneita, jotka pitää EM-osakilpailuissa omia tilaisuuksia ja tulee katsomaan paikan päälle kisoja. Se on muodostunut hyväksi ja positiiviseksi tuotteeksi. Nyt on tarkoitus saada Hyvinkäälle kaikki ne joilla ei ole mahdollisuutta olla EM-kisoissa paikan päällä. Mahdollisesti jopa 70 vierasta tulee viikonloppuna, joten iso setti. Tulee mielenkiintoista, Tahko innostuu, mutta muistuttaa samaan hengenvetoon, että:

– Minun pitää tottakai yrittää myös keskittyä siihen kilpaa ajamiseen, Tahko naurahtaa.

Kyllä, keskittymistä myös radalla tapahtuvaan toimintaan vaaditaan, sillä Hyvinkäällä Supercar-luokassa Tahko saa vastaansa kotimaan kärkikuskit Jere Kalliokosken ja Toni Lukanderin johdolla. Kun saavut paikalle EM-sarjan kuljettajana ja tiimin puitteet ovat EM-sarjan tasoa, niin selvää on, että joudut SM-osakilpailussa ottamaan ennakkosuosikin paineet harteillesi. Tahko on tähän valmis.

– Kyllä, olen valmis ottamaan sen paineen vastaan ja puhutaan kuitenkin positiivisesta paineesta. Olen valmis taistelemaan ja meinaan taistella kärkisijoituksista. Ei mitään pois SM-sarjan kärjeltä, siellä on kovia jätkiä ajamassa ja hienoja autoja tänä päivänä. Ei voida enää sanoa, että ne on mitään ralliauto kyhäelmiä, vaan siellä on ihan oikeita Supercar-autoja, Tahko kehuu.

Rallicrossin SM-avaus käynnistyy Hyvinkään Vauhtipuistossa lauantai-aamuna alkuerillä kello 9.00. Finaalit ovat ohjelmassa noin kello 16.30.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com