MOTORSPORT

Riku Tahko hyppää takaisin ralliin ja SM-sarjaan – “En voinut vastustaa”

Rallicross-radoilla viime vuosina kilpaillut, rallin SM-sarjan vuoden 2012 SM1-luokan pronssimitalisti Riku Tahko, tekee paluun rallin kotimaiseen arvosarjaan. Tahkon ohjelmassa on tänä vuonna täysi kuusi osakilpailua käsittävä rallin SM-sarja uudella Mini Cooper S R4 -autolla.

Riku Tahko, 35, ajoi ensimmäisen SM-rallinsa jo lähes 16 vuotta sitten, kesällä 2004. Vuonna 2011 Tahko sijoittui SM1-luokan loppupisteissä kuudenneksi ja vuonna 2012 SM-pronssille. Rikun ajautuminen aikoinaan rallikuljettajaksi ei ollut mikään suuri yllätys, sillä Rikun isä Teemu Tahko juhli omalla ralliurallaan muun muassa pienen A-ryhmän Suomen mestaruutta, sekä luokkavoittoa Suomen MM-rallissa vuonna 1989.

Tahko ajoi vielä vuonna 2014 kolme SM-rallia, kunnes siirtyi kilpailemaan rallicrossiin, missä tutuiksi tulivat niin kansainväliset radat EM-sarjassa, kuin kotimainen SM-sarjakin. Nyt Tahko tekee paluun rallin pariin ja kilpailukauden 2020 ohjelmassa on ainakin täysi SM-sarja, sekä Latvian EM-ralli toukokuussa.

– Veri veti takaisin niin kovasti rallin ja SM-sarjan pariin, etten voinut vastustaa! Kiinnostus paluuseen kasvoi ehkä eniten siitä, että halusin oppia uuden R-sukupolven ralliautoilla ajamisesta, Tahko sanoo tiedotteessaan.

Tahkon tallissa viime vuonna valmistunut Mini Cooper S R4 -auto debytoi rallien osalta Laitilan SM-rallissa loppukesästä kuljettajanaan Ace Robey, kun taas Salo-Turku SM-rallissa syyskuussa Tahko ohjasti uutuutta itse. Tänä vuonna Tahko ja Mini taistelevat menestyksestä SM-sarjassa SM2-luokassa ja Latvian EM-rallissa ERC2-luokassa.

– Lähdettiin kehittämään Rally2kit-luokan Miniä, jolla keskitytään rallikoulutuksiin. Minulle iso asia ralliin paluussa on myös se, että kaksinkertainen SM-mitalisti ja entinen kartanlukijani Markus Soininen saatiin lämmitettyä mukaan rallipoluille, Tahko taustoittaa.

Sen lisäksi, että Tahkon tekeminen näkyi ja kuului rallicross-radoilla positiivisessa valossa tuoden myös menestystä, niin etenkin tiimin näkyvyys ratojen ulkopuolella keräsi runsaasti kehuja. Sen lisäksi, että Tahko taitaa “ratinpyörittämisen”, niin myös autourheilussa huipputasolla olennaisena osana olevat PR-asiat porvoolainen on aina hoitanut täyden kympin arvoisesti.

Lajia vaihtaessa huomioida piti tottakai myös fanien ja seuraajien lisäksi Tahkon pitkäaikaiset yhteistyökumppanit BMW, Ramirent ja Monster Energy, monen muun tärkeän kumppanin lisäksi, ja kaikki nämä jatkavat Tahkon tukena myös rallissa.

– Kun ralliin paluusta alettiin syksyllä herkutella ja pari kisaa ajettiinkin, niin huomasin, että vuorovaikutus fanien ja seuraajien kanssa kasvoi merkittävästi. Rallicross konseptina oli niin toimiva kumppanien kanssa, että täytyi käydä keskustelua siitä, miksi vaihdamme lajia. Kaikki ovat kuitenkin olleet äärimmäisen iloisia tästä siirrosta. Rallicross vei minua kuljettajana valtavasti eteenpäin. Lisäksi rallicross oli urallani juuri silloin kuin pitikin, Tahko korostaa.

Tahko on osallistunut urallaan Suomen MM-ralliin vuosina 2005-2013 yhteensä seitsemän kertaa ja Keski-Suomen legendaarinen sorasirkus oli suunnitelmissa ajaa myös tänä vuonna. Tuo suunnitelma kuitenkin haudattiin vuodenvaihteen aikaan.

– Haaveenani oli ja on edelleen ajaa Neste Rallissa. Ensi kaudella MM-sarjan luokkajaolla joutuisimme ajamaan R5-luokan autojen kanssa samassa luokassa, joka tarkoittaa, että antaisimme melko paljon tasoitusta kaluston puolesta, Tahko muistuttaa.

Jyväskylässä Tahko kuitenkin tullaan Suomen MM-rallin aikaan näkemään tänäkin vuonna, radion puolella.

– Päätöstä tehdessämme kävimme Yle Jyväskylän Arvo Vuorelan kanssa kaikkiaan 30 sekunnin “tiukat neuvottelut” jatkostani. Saamani positiivinen palaute ja se, että uudestaan mukaan pyydetään, tekee helpoksi päätöksen jatkaa Ralliradiossa. Vuoden 2020 Suomen MM-rallin juhlakilpailussa en siis kilpaile numerot kyljessä, vaan toimin kommentaattorina seitsemäntenä vuotena peräkkäin, Tahko päätti.

Tahkon kilpailukausi käynnistyy Rovaniemen ympäristössä ajettavalla Rovaniemen SM-rallilla, Tunturirallilla, 17.-18. tammikuuta.

Riku Tahkon kilpailukalenteri 2020

17.-18.01. Rovaniemen SM-ralli
07.-08.02. Mikkelin SM-ralli
28.-29.02. Joensuun SM-ralli
29.-31.05. Latvian EM-ralli
12.-13.06. Kouvolan SM-ralli
04.-05.09. Oulun SM-ralli
25.-26.09. Seinäjoen SM-ralli

Lue myös! Uusi vuosikymmen Tunturirallissa käynnistyy komealla kattauksella (9.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com