Riku Tahko osallistumassa Kouvolan SM-rallicrossiin – “Se on ehto tällä hetkellä”

17.9.2017 / 10:08
Riku Tahko ja Risto Virtanen, Tahkon "spotteri" ja ajokouluttaja (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan viides ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajetaan ensi viikonloppuna Kouvolassa, Tykkimäen moottoriradalla. Mukaan kauden finaalikisaan on lähdössä myös rallicrossin EM-sarjaa tällä kaudella kiertävä Riku Tahko.

Riku Tahko ajaa parhaillaan rallicrossin EM-sarjan viidettä, kauden päättävää osakilpailua Riiassa, Latviassa. Tahko kertoi UrheiluUutiset.comille, että hän aikoo osallistua Kouvolan SM-rallicrossiin ensi viikonloppuna, mikäli auto on ajokuntoinen Latvian kisan jälkeen.

– Tullaan Kouvolaan, jos auto jää sunnuntaina ehjäksi. Se on ehto tällä hetkellä. Jos se ei mitään isoa remonttia vaadi, että ehtii parissa päivässä tekemään perussäädöt ja muut hommat, niin Kouvolaan lähdetään, Tahko vahvisti.

Tahko nähtiin mukana rallicrossin SM-sarjan avausosakilpailussa toukokuussa Hyvinkäällä. Silloin mustavihreä Mini liikahti Atro Määtän voittamassa finaalissa toiseksi kovinta vauhtia. SuperCar-luokan Suomen mestaruudessa tällä hetkellä tiukimmin on kiinni juuri Määttä, jonka pistejohto ennen Kouvolan finaalia on 22 pistettä toisena olevaan Toni Lukanderiin nähden. Yhden viikonlopun aikana kuljettaja voi kerätä maksimissaan 30 pisteen potin, joten Määtän mestaruus on siis todella lähellä.

Lauantaina Tahko ajoi Bikerniekin radalla kahdessa ensimmäisessä alkuerässä 14. ja 18. nopeimmat ajat. Kokonaistilanteessa Tahko on ennen sunnuntaina ajettavia kahta viimeistä alkuerää sijalla 15, kun semifinaaleihin etenee neljän alkuerävaiheen jälkeen 12 eniten pisteitä kerännyttä kuljettajaa.

Teksti: Jari Hotti, Riika – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit