MOTORSPORT

Riku Tahko: ”Tavoitteena ajaa ensi vuonna MM-sarjaa”

Riku Tahko etenee rallicross-urallaan tarkan 3-vuotisen suunnitelman mukaan. Alkava EM-kausi on projektin toinen vuosi. Ajokkina on Mini.

– Viime vuonna rakennettiin, tänä vuonna harjoitellaan ja ajetaan EM-sarjaa, ja ensi vuonna tavoitteena on osallistua MM-sarjaan, Riku Tahko sanoo.

Tahko on siirtynyt rallicrossiin rallin parista. Hän on ajanut WRC-autolla kaksi MM-ralliakin. Siirtyminen rallicrossiin tapahtui kaksi vuotta sitten.

– Olin ollut jo lajissa mukana Toomas Heikkisen valmentajana, ja sitä kautta laji oli tullut tutuksi. Kouvolassa ajettiin MM-osakilpailu 2014, ja pääsin sinne ajamaan. Mini ja Monster tulivat vahvasti mukaan, saatiin ihan hyvää menestystäkin, ja päätimme satsata lajiin entistä kovemmin, Tahko kertoo.

Auto on Mini, joka on aikanaan merkin MM-rallitoimintaa pyörittäneen Prodriven rakentama. Tahkon käyttämällä yksiköllä Dani Sordo on ajanut kaksi MM-rallia.

– Kori, jarrut ja ohjaus on WRC:stä. Tekniikka on tehty hyvin pitkälti Suomessa. Voimansiirto ja moottori ovat ST-Motorsin ja ElmerRacingin tekemiä, vaihdelaatikko tulee mittaustilaustyönä Englannista, Tahko kertoo.

Tahkon tiimi on viralliselta nimeltään #MiniSuomi, ja toimintaa operoi 8-miehisellä porukalla Tahkon omistama ST-Motors.

Kuljettajalla on kova tavoite EM-sarjaan.

– Uskon, että top5 on täyttä realismia, jopa mitalinkulmaan kiinni voidaan yltää. Voitto voi olla vaikea ottaa. Siellä on kuitenkin tehdas-Peugeoteja mukana, niin oltaisiin me aika kovia jätkiä, jos täällä tehtäisiin auto jolla voi tehdasautoja voittaa pitkässä juoksussa.

– Pyritään ottamaan paikka finaaliin aina ja vakiinnuttamaan se. Siellä on oltava tasaisesti koko ajan. Se on tavoite. Finaalit ovat sitten ihan oma maailmansa, ja siellä voi tapahtua mitä vaan. Alkueristä ensin hyvät pinnat, sitten semifinaalista hyvät pinnat. Jos jää jämäsijoille, niin ei tule kuin muutama piste, mutta kun olet jatkossa, niin pisteet ikään kuin kertaantuvat, Tahko korostaa.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter: @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Joni-Pekka Rajala lähtee mukaan EM-rallicrossiin.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com