MOTORSPORT

Riku Tahko tuo kansainväliset tähdet Tahkolle – “Tulemme tekemään historiaa monellakin tapaa”

Rallicrossin EM-sarjassa kolmena edellisenä kautena kilpaillut Riku Tahko isännöi helmikuussa Tahkon lomakeskuksessa Nilsiässä Tahko On Ice -autourheilushowta, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Show-tyylisessä kilpailussa mukana nähdään huippunimiä rallicrossista, driftingistä, sekä rata-autoilusta.

Viime vuonna Riku Tahko, energiajuomajätti Monster Energyn suomalaistähti ja BMW:n brändilähettiläs, toi maailmalla erittäin tunnetun ja suositun Gymkhana Grid -kilpailun Suomeen, kun Vermon raviradan parkkipaikalla Espoossa ajettiin toukokuussa näyttävä ja tapahtumarikas Gymkhana Gridin maailman finaalin karsintakilpailu.

Nyt Tahko isännöi kansainvälisiä moottoriurheilutähtiä Tahkolla, kun lauantaina 24. helmikuuta kello 14.00 alkaen Tahkon lomakeskuksen Tahko Event Park -tapahtumakentällä kilpaillaan Tahko On Ice -autourheilushown merkeissä. Kilpailuformaatti tulee olemaan Gymkhana Gridista tuttu, eli kuljettajat ajavat parilähtöinä omilla radoillaan ja ensimmäisenä maaliin “stopboxiin” autonsa ajanut kuljettaja voittaa lähdön. Se mikä on uutta, niin koskaan aiemmin ei tälläisiä kilpailuja ole ajettu talvisissa olosuhteissa.

– Tulemme tekemään historiaa monellakin tapaa, sillä tällaista kilpailuformaattia ei ennen ole jäädytetyllä alustalla nähty missään päin maailmaa. Tahkon tapahtumakentälle jäädytetään näyttävä kilpailuareena, Tahko taustoittaa.

 

Kuva: Monster Energy
Nicolas “Nic” Hamilton on yksi Tahko On Ice -autourheilushown kilpailijoista (Kuva: Monster Energy).

 

“Sähköautot yleistyvät moottoriurheilussa kovaa vauhtia”

Kun kuljettajat ovat ajaneet ensimmäisen lähdön, ratoja vaihdetaan ja ajetaan toinen lähtö. Mikäli ensimmäisen lähdön voittanut kuljettaja voittaa myös toisen lähdön, saa hän kolme pistettä. Mikäli lähtövoitot menevät tasan, pisteet jaetaan 1-1. Kuljettajat keräävät pisteitä kilpailupäivän aikana tavoitteenaan illan Superfinaali, jossa kilpailupäivän kaksi parasta kuljettajaa taistelee Tahko On Ice -mestaruudesta.

– Autot meille tarjoaa BMW ja myös tällä saralla tehdään historiaa, kun kilpailulähdöt ajetaan tehokkaiden BMW M140i XDrive -autojen lisäksi täysin sähköisillä BMW i3 -autoilla. Sähköautot yleistyvät moottoriurheilussa kovaa vauhtia ja haluamme olla ensimmäiset, jotka Suomessa tarjoavat katsojille tämän tuulahduksen tulevaisuudesta, Tahko hehkuttaa.

Jo nyt tiedetään sen verran, että Tahkon lisäksi kilpailuun tulee osallistumaan nelinkertainen Gymkhana Grid -mestari Luke Woodham, rallicrossin kaksinkertainen EM-mitalisti ja X Gamesin rallicrossin kultamitalisti Liam Doran, moninkertainen drifting-mestari Jason Webb, sekä Formula 1:n maailmanmestarin Lewis Hamiltonin velipuoli Nicolas “Nic” Hamilton, 25, joka viime kaudella kilpaili Brittien Renault Clio Cupissa.

“Varaslähtö” tapahtumaan otetaan jo torstaina (22.2.), kun kuljettajat jakavat nimmareita Kolmisopen K-Citymarketissa Kuopiossa kello 18.00 alkaen. Samanlainen nimmarinjakotilaisuus on luvassa myös tapahtumapäivänä lauantaina Tahko Spa Hotellilla kello 13.00 alkaen.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com