MOTORSPORT

Riku Tahko tyytyväinen, vaikka semifinaalipaikkaa ei tullut: ”Megakova taso”

Riku Tahko oli EM-rallicrossin kauden avauskisassa Espanjan Barcelonassa 14. Tavoitteena ollut semifinaalipaikka karkasi supercar-luokan Mini-kuskilta täpärästi. Kaikesta huolimatta Tahko oli tyytyväinen viikonlopun antiin.

Neljän alkuerän jälkeen Tahko olisi tarvinnut kaksi lisäpistettä edetäkseen 12 parhaan kuskin semifinaaliin. Yksikin piste olisi riittänyt, mikäli Tahko oli saanut viimeistä alkuerästä 0,2 sekuntia nopeamman ajan.

– Tiukalle meni. 0,2 sekuntia oli nyt se ero. Mutta ihan positiivinen maku. EM:ssä on megakova taso nyt. Kärki on jopa leveämpi kuin MM-sarjassa. Niin sairaan tiukkaa on, ja jos tulee yksikin pikkuharmi, niin sijoitus tippuu 10-15 sijaa ja tulee karmea pistemenetys. Meille tuli lauantaina se ohjaustehostinvika, ja sitä tämä homma ei nykyään enää kestä. Jokaisessa erässä on vaan tikattava eikä pummeja saa tulla, Tahko sanoi UrheiluUutiset.comille.

– Pitää kuitenkin peilata taaksepäin. Kahden vuoden jälkeen olemme nyt ihan eri tasolla. Viimeisessä erässä ajoin O´Donovanin ja Henning Solbergin takapuskurissa maaliin, ja he olivat lopulta molemmat finaalissa. Voimansiirto-ongelmista päästiin eroon, ja samalla pääsimme myös tosissaan hienosäätämään autoa. Mekaanista pitoa tarvitaan vähän lisää. Minulla sutii pyörä pitempään kuin muilla, Tahko arveli.

Tahko tulee testaamaan autoaan Suomessa kevään aikana. Hän osallistuu myös Hyvinkäällä ajettavaan rallicrossin SM-osakilpailuun.

EM-finaalin Barcelonassa voitti Anton Marklund, VW, ennen Tamas-Pal Kissiä, Peugeot, ja Oliver O´Donovania, Ford.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com