Rissasen viikonlopun urakointi toi Historic Rallisprintin mestaruuden – “Kannatti tehdä tämäkin reissu”

10.10.2017 / 12:01
Vesa Rissanen varmisti Kiteellä sarjan mestaruuden (Kuva: Jouko Väistö / Koti-Karjala).

[ A- ] / [ A+ ]

Vesa Rissaselle mennyt viikonloppu oli autourheilun parissa kova koitos. Ensin lauantaina Rissanen taisteli Historic Rally Trophyn nuottisarjan mestaruudesta Naantalin ja Mynämäen ympäristössä, mistä yötä vasten Rissanen joutui siirtymään aamuksi toiselle puolelle Suomea ja Kiteelle, missä ratkaistiin Historic Rallisprint -sarjan mestaruus.

Muutaman tunnin unien jälkeen Vesa Rissasen ensimmäinen ajosuoritus Kiteen noin neljän kilometrin mittaisella soratiellä onnistui hyvin. Historic-luokassa ajavista Rissasen aika oli kolmanneksi nopein Esa Vahvaselän ja Niko Allisen jälkeen. Toinen ajokerta ja ajan mahdollinen parantaminen jäi Rissaselta kuitenkin väliin, sillä auton tekniikka petti.

– Vaihdelaatikko jumitti jo heti ensimmäisen startin lähdössä. Sitten onneksi kolmosvaihde napsahti paikalleen ja pääsin ajamaan, muita vaihteita ei käytössä ollut. Aika onneksi riitti luokkavoittoon ja sen myötä varmistui rallisprint-mestaruus. Tyytyväinen tässä täytyy olla, Rissanen kommentoi.

Rissanen sai näin hieman lohtua lauantaiseen lievään pettymykseen, kun hän jäi Historic Rally Trophyn nuottisarjassa kakkoseksi. Mestaruuteen olisi tarvittu luokkavoitto, mitä ei tällä kertaa tullut.

– Vaihdelaatikko oireili jo rallissa, mutta ei se lopputulokseen eikä ajoon vaikuttanut. Kova kisa oli, mutta jäätiin kakkoseksi. Nuotista ajaminen oli meille uutta ja ensi vuodeksi suunnitelmissa onkin, että palaamme luokkaan, jossa ennakkotutustuminen ei ole sallittua, paljasti Rissanen.

– Kannatti ehdottomasti tehdä tämäkin reissu. Ainahan se kannattaa, kun voittaa, Rissanen naurahti.

Historic Rallisprint 2017 loppupisteet

1) Vesa Rissanen 55
2) Niko Allinen 53
3) Kari Haapalainen 49
4) Matti J Tarvainen 47
5) Hannu Kärkkäinen 45
6) Antti Manninen 43

Lue myös! Kanervalle kauden viides voitto vakuuttavan esityksen päätteeksi – “Loppuun asti laskettiin täysillä”

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rallisprintin tiedotus


Facebook kommentit