Roni Kaupin Tunturiralli-debyytti toi heti luokkavoiton – “Tulos tuli koko tiimille yllätyksenä”

30.1.2019 / 17:40
Roni Kauppi ajoi SM3-luokan voittoon Tunturirallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Iiläinen Roni Kauppi kartanlukijanaan Sebastian Virtanen ajoi SM3-luokan avausvoittoon Rovaniemellä viime viikonloppuna käydyssä rallin SM-sarjan kauden ensimmäisessä osakilpailussa. Erikoisten käänteiden jälkeen luokkavoitto tuli selvällä yli 10 minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Lauri Joonaan nähden.

Maltillisten tavoitteiden kautta kisaan lähtenyt Roni Kauppi, 18, aloitti kilpailun tarkasti, riskejä vältellen. Päivän ensimmäiseen huoltoon tultaessa eroa kärkeen oli 21.6 sekuntia ja tämä oikeutti luokan viidenteen sijaan. Ilman isompia virheitä ja varmalla ajolla aloitus oli semmoinen kuin oli suunniteltu.

Huollon jälkeen jatkettiin Kaihuavaaran (EK3) kautta ratkaisu erikoiskokeeksi muodostuneelle Siikakämän legendaariselle pätkälle. SM3-luokan kärkiautona lähtenyt Anssi Rytkönen jäi hitaamman kilpailijan taakse lumipölyyn illan hämärässä. Kovavauhtisen osuuden jälkeen lumipölystä aiheutunut huono näkyvyys kävi Rytkösen epäonneksi ja hän rysäytti kovasta vauhdista ulos. Peugeot meni huonoon kuntoon, mutta miehistö välttyi isoimmilta vahingoilta kovasta äkkipysähdyksestä huolimatta.

Ulosajo muodostui SM3-luokassa ratkaisevaan rooliin, sillä Rytkösen auto jäi tien tukkeeksi keräten nopeasti pitkän letkan. Kauppi sai tästä isoimman edun lähtiessään reitille luokan viimeisenä. Letkan purkauduttua ajettiin maaliin rallicross-tyyliin ja tuloslista muuttui täysin. Yötauolle lähettäessä Kaupin luokkajohto oli turvallisen tuntuinen reilu 10 minuuttia. Mitään ei ollut kuitenkaan voitettu, sillä rallissa ja varsinkin Tunturirallissa kaikki on mahdollista, niin kuin tapahtumaketju hyvin osoitti. Olihan kilpailua jäljellä kilometrienkin puolesta vielä yli puolet.

Toiseen kisapäivään oli Kaupin helpompi lähteä ilman suurempia paineita, reilussa johdossa. Joskin hyvä rytmi ja rentous oli löydettävä toisellekin päivälle. Ilman suurempia varmisteluja liikkeelle lähtenyt Kauppi alkoi saamaan ajamisesta kiinni mitä pidemmälle kilpailu eteni. Lauantai-aamun kolme ensimmäistä erikoiskoetta oikeuttivat erikoiskoe sijoituksiin neljä, kolme ja kolme.

Jäljellä oli vielä kaksi viimeistä erikoiskoetta, Heinunkierto (23,2 kilometriä), sekä kisan päättävä jättipitkä Ristilammen erikoiskoe, jolla pituutta oli lähes 50 kilometriä. Luokkajohtoa Kaupilla oli ennen viimeistää kahta erikoiskoetta jo liki 11 minuuttia. Matka maaliin oli silti vielä pitkä. Nousujohteinen kisa sai kuitenkin jatkoa. Yhdeksännelle erikoiskokeelle Kauppi ajoi luokan kolmanneksi nopeimman ajan.

Kilpailun päättäneelle Ristilammelle osui vielä paras noteeraus oikeuttaen toiseksi nopeimpaan aikaan. Ristilammen erikoiskoe piti sisällään vielä kahden hitaamman auton ohituksen ja tästä johtuneen lumipölyssä ajamisen pätkällä. Legendaarisen Arctic Lapland Rallyn voitosta ei Kauppi uskaltanut edes haaveilla ennen kuin Citroen oli ohittanut viimeisen erikoiskokeen maalilipun.

– Meillä oli kisaan lähdettäessä muutamia ylimääräisiä haasteita, mitkä toivat oman lisäjännityksensä. Kartanlukijalleni Sebastian Virtaselle, sekä minulle tämä oli ensimmäinen Tunturiralli, eikä aiempia yhteisiä kisojakaan ollut kertynyt kuin muutama. Lisäksi viikkoa aiemmin Flying Finn Academyn leirillä uusittu nuotti oli alkuun haastava sisäistää, lopputulokseen siltäkin osin ollaan enemmän kuin tyytyväisiä, Kauppi kommentoi.

– Alkuun lähdettiin katselemaan mihin vauhti riittää ja kuinka kovaa pitää ajaa jos mielii kärkisijoille. Kisan suunnitelma toteutui hyvin, sillä vauhti lisääntyi koko ajan loppuhuipennusta kohden. Tottakai vähän saatiin etua sumasta johtuneiden käänteiden johdosta, mutta nämä kuuluu “motorsporttiin” ja varsinkin Tunturirallin luonteeseen. Maaliin pitää selvitä, eikä ykköspaikka tule hiljaa ajamalla. Välillä tuuri on meidän puolella ja seuraavassa kisassa tuuri voi kääntyä jo toisinpäin. Tulos tuli koko tiimille yllätyksenä ja tästä on hieno lähteä jatkamaan kohti helmikuun puolivälissä ajettavaa Kouvolan SM rallia, Kauppi päätti.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Tunturiralli ja SM3-luokan lopputulokset

1) Roni Kauppi (Citroen) 2.31.50,0
2) Lauri Joona (Ford) + 10.45,8
3) Sami Pajari (Ford) + 13.54,2
4) Arttu Lähdeniemi (Ford) + 14.55,0
5) Kalle Markkanen (Peugeot) + 16.14,2

SM3-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailua

1) Roni Kauppi (LakUA) 34
2) Lauri Joona (SAU) 25
3) Sami Pajari (HeiUA) 20
4) Arttu Lähdeniemi (PunkMK/UA) 16
5) Kalle Markkanen (EMSC) 13

Teksti: Jonatan Virtanen, Team Kaupin tiedotus


Facebook kommentit