MOTORSPORT

Roope Korhonen nousi varovaisella ajolla voittotaisteluun – “Varaa on kiristää vauhtia”

Rallin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Ruotsissa. WRC3-luokassa Roope Korhonen ilmoittautui perjantain erikoiskokeilla toden teolla mukaan voittotaisteluun.

Rautio Motorsportin Roope Korhonen löysi Ruotsin MM-rallissa perjantaina erinomaisen vauhdin, ollen päivän seitsemästä erikoiskokeesta nopein kolmella. Yötauolle saavuttaessa sijoitus WRC3-luokassa oli toinen ja eroa luokkaa johtavaan William Creightoniin vain 2,1 sekuntia.

– Urassa ajoahan tämä päivä pääsääntöisesti oli. Ensimmäisellä kierroksella ajoin aamun ekan pätkän urissa liian varovaisesti. Muut pätkät tulivat hyvin. Ek:t kolme ja neljä olivat paremmassa kunnossa ja niillä pystyimme jo ajamaan rallia. Päivähuollossa vaihdoimme jäykemmät jouset autoomme ja pidimme auton korkeuden ennallaan. Uudet jouset auttoivat etenkin huollon jälkeisellä ek:lla, joka oli todella huonossa kunnossa, Korhonen kertasi perjantain tapahtumia.

Kaukana ei ollut sekään tilanne, että Korhonen yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa johtaisivat luokkaa ja varsin selkeästi vielä kaiken lisäksi, sillä päivään mahtui myös yksi aikaa maksanut ajovirhe.

– Toisella lenkillä ajourat olivat todella syvät. Päivän toiseksi viimeinen ek oli leveämpää ja paremmassa kunnossa olevaa tietä ja siellä yritin ajaa hyvän ajan, mutta harmiksemme pyörähdimme ja menetimme reilut 20 sekuntia. Ralli on sujunut tähän mennessä aika lailla suunnitelmien mukaisesti. Olemme yrittäneet välttää ongelmiin joutumista, Korhonen totesi.

Korhonen kilpailee nyt vasta toista kertaa urallaan rallin MM-sarjassa. Kokemukseen nähden nyt nähdyt otteet ovat siis olleet todella hyviä ja kun vertailua tehdään Creightoniin, löytyy irlantilaiselta kokemusta jo 14 MM-rallista, sekä kahdesta EM-rallista. Viime vuonna Creighton sijoittui Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa Lauri Joonan jälkeen toiseksi.

– Huomenna on pitkä päivä edessä. Samalla taktiikalla jatketaan. Yritetään mennä kovaa siellä missä tie on kunnossa. Aika varovaisesti kuitenkin ajoimme tänään. Pystymme kiristämään vauhtiamme, jos tarve niin vaatii, Korhonen vakuutti.

Siinä missä Korhonen taistelee ennen kaikkea WRC3-luokan voitosta, on Creightonilla ykkösasia menestyä mahdollisimman hyvin junioreiden MM-sarjan osakilpailussa. Korhonen ei junioreiden MM-pisteistä taistele ja junioreiden puolella Creightonilla on perjantain jälkeen reilu puolen minuutin johtomarginaali toisena olevaan Laurent Pellieriin nähden.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun johdan junioriluokkaa yötauolle saavuttaessa, joten fiilis on todella hyvä, viime vuonna junioreiden MM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Creighton iloitsi.

Neljän erikoiskokeen jälkeen WRC3-luokassa viidentenä ollut Jesse Kallio ajoi viidennellä erikoiskokeella penkkaan ja aikaa paloi lähes 14 minuuttia. Toni Herranen puolestaan oli viidennen erikoiskokeen jälkeen neljäntenä, vain neljän sekunnin päässä kolmannesta sijasta, mutta auton tekniikkamurheet johtivat keskeytykseen perjantain osalta.

Lauantaina ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 126 kilometriä. Toinen pidempi ajopäivä käynnistyy Suomen aikaa kello 9.05. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Tilanteet 8/18 ek:n jälkeen

WRC3

1) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) 1.04.06,7
2) Roope KorhonenAnssi Viinikka (Ford) + 2,3
3) Laurent Pellier-Marine Pelamourgues FRA/FRA (Ford) + 34,5
4) Gregoire Munster-Louis Louka LUX/BEL (Ford) + 1.02,4
5) Diego Dominguez Jr-Rogelio Penate PAR/ESP (Ford) + 1.24,8
6) Raul Hernandez-Rodrigo de Eusebio ESP/ESP (Ford) + 4.51,5
7) Roberto Blach Nunez-Mauro Barreiro ESP/ESP (Ford) + 5.18,0
8) Tom Rensonnet-Loic Dumont BEL/BEL (Ford) + 7.05,2
9) Hamza Anwar-Adnan Din KEN/KEN (Ford) + 8.18,6
10) Jesse KallioJussi Lindberg (Ford) + 14.53,6

———

11) Toni HerranenMikko Lukka (Ford) + 30.38,8

Creightonin keskinopeus: 104,7 km/h
Pohja-ajat: Creighton 3, Korhonen 3, Pellier 2

 

 

JWRC

1) William Creighton-Liam Regan IRL/IRL (Ford) 1.04.06,7
2) Laurent Pellier-Marine Pelamourgues FRA/FRA (Ford) + 34,5
3) Gregoire Munster-Louis Louka LUX/BEL (Ford) + 1.02,4
4) Diego Dominguez Jr-Rogelio Penate PAR/ESP (Ford) + 1.24,8
5) Raul Hernandez-Rodrigo de Eusebio ESP/ESP (Ford) + 4.51,5
6) Roberto Blach Nunez-Mauro Barreiro ESP/ESP (Ford) + 5.18,0
7) Tom Rensonnet-Loic Dumont BEL/BEL (Ford) + 7.05,2
8) Hamza Anwar-Adnan Din KEN/KEN (Ford) + 8.18,6
9) Eamonn Kelly-Conor Mohan IRL/IRL (Ford) + 31.39,6

Creightonin keskinopeus: 104,7 km/h
Pohja-ajat: Creighton 6, Pellier 2

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

 

Craig Breenillä huikea paluu Hyundaille – Toyotat kärkikolmikon ulkopuolella

Myös Solberg ihasteli Pajarin suorituksia – “Hän on ollut todella nopea”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com