MOTORSPORT

Rory Penttinen viikonloppuna Monzassa – “Rinaldilla ajaminen on kuin kuuluisi Ferrarin tehdastalliin”

Kokenut kilpa-autoilija Rory Penttinen toteuttaa juuri tällä hetkellä unelmaansa.

Tammikuussa Dubain 24 tunnin kilpailussa GDL Racing Middle East -tiimin Lamborghinilla kilpaillut Rory Penttinen osallistuu tulevana viikonloppuna Monzan legendaarisella moottoriradalla Italiassa ajettavaan Blancpain GT Endurance Cupin kilpailuun. Cup koostuu useasta kestävyyskilpailusta, jotka ajetaan muun muassa Monzan (Italia), Silverstonen (Englanti), Paul Ricardin (Ranska), Span (Belgia), sekä Barcelonan (Espanja) radalla.

– Olen työskennellyt kovasti tämän unelman eteen ja vihdoin saan mahdollisuuden ajaa Ferrarin GT3-autolla Euroopan legendaarisilla kilparadoilla, Penttinen hehkuttaa tiedotteessaan.

Heti Dubain tammikuisen kilpailumatkan jälkeen Penttisen tiimi aloitti neuvottelut Rinaldi Racingin kanssa ja tavoitteena oli solmia sopimus koko kaudesta Blancpain GT Endurance Cupissa Ferrari GT3 -autolla. Rinaldi Racing on kokenut ja ammattimaisesti toimiva talli, joka on saavuttanut jo runsaasti menestystä rata-autoilusta.

– Rinaldilla ajaminen on kuin kuuluisi Ferrarin tehdastalliin. Tavoite on koko ajan ollut päästä ajamaan eurooppalaista GT-sarjaa ja nyt tämä suuri unelma on toteutunut. Koko tiimin työskentely tavoitteen saavuttamiseksi tuottaa viimeinkin tuloksia. GT-kilpailujen taso on aina ollut korkea ja viime vuosina kilpailu tallipaikoista on vain koventunut. Sarjassa ajaa muun muassa useita entisiä F1-kuljettajia, Penttinen kuvailee.

Useat Cupin radoista ovat Penttiselle tuttuja ja niin on myös auto, jolla hän ajoi Paul Ricardin radalla juhannuksena 2017.

Blancpain GT Endurance Cupin kilpailu ajetaan viikonloppuna Monzassa, Italiassa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com