MOTORSPORT

Rovaniemeltä käynnistyvä rallin SM-sarja päättyy Turun osakilpailuun – “Tapahtuma, ei pelkästään kilpailu”

Rallin SM-sarjassa tullaan myös ensi kaudella ajamaan kauden 2017 tavoin seitsemän osakilpailua. Sarja käynnistyy tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemeltä perinteisellä Tunturirallilla, mutta tällä kertaa kauden päätös ajetaan Turussa, joka tekee paluun SM-kalenteriin yhden välivuoden jälkeen.

Rallin SM-sarjan kilpailukalenteri ensi kauden osalta on kahden ensimmäisen osakilpailun osalta sama, kuin oli tänäkin vuonna. Kausi käynnistyy tammikuun lopulla Rovaniemellä ja helmikuussa SM-pisteistä taistellaan Vaakuna-rallissa Mikkelissä. Talvikauden päättää paluun SM-sarjaan tekevä Itäralli Joensuussa. Kesäkauden avaa puolestaan Kouvolan osakilpailu ja siitä edetään Seinäjoen ja Sastamala-Huittisten kautta aina syyskuun viimeiseen viikonloppuun ja Turussa ajettavaan viimeiseen osakilpailuun.

Turun SM-ralli on vuosina 2013-2016 ollut Turun Urheiluautoilijat ry:n järjestämä kilpailu, mutta nyt välivuoden jälkeen SM-sarjaan palaava perinteikäs kilpailu järjestetään Turun Urheiluautoilijat ry:n ja Salon Urheiluautoilijat ry:n yhteistyönä. Yhteistyön myötä kilpailureitti tulee suuntautumaan samalla enemmän Salon suuntaan. Aiemmin SM-sarjan päätösosakilpailua on isännöinyt Tampere, mutta tällä kertaa kauden finaalikilpailun 1,5-kertaiset SM-pisteet jaetaan siis Turussa.

– Tavoitteena on järjestää Suomen paras SM-ralli. Siinä on lähtökohta, jonka ympärille olemme alkaneet tätä projektia tekemään. Turun ja Salon talousalueen sisällä on reilut 420 000 ihmistä ja yli 24 000 yritystä, joten potentiaalia on varmasti järjestää suuremman luokan tapahtuma. Ja tapahtuma onkin se jota tässä ollaan järjestämässä, ei pelkästään kilpailua, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jani Parjanen sanoo Turun SM-rallin tiedotteessa.

Kun Turun SM-ralliin on aikaa vielä hieman alle vuosi, tiedotteen mukaan tapahtuman päälinjat ovat jo selvillä.

– Hienosti on lähtenyt projekti käyntiin. Yksi tärkein asia rallin tekemisessä on, että kaikilla tekijöillä on mielessä se millaiseen päämäärään tässä ollaan menossa. Siinä suhteessa on kyllä mahtava todeta, että olemme löytäneet yhteisen sävelen kaikkeen tekemiseen. Innolla odotan tätä tulevan vuoden projektia ja sen mukana tulevia haasteita, Parjanen hehkuttaa.

UrheiluUutiset.com tulee seuraamaan myös tulevalla kaudella rallin SM-sarjaa erittäin tiiviisti.

Rallin SM-sarjan kilpailukalenteri 2018

Rovaniemi 26.-27.1.
Mikkeli 16.-17.2.
Joensuu 3.3.
Kouvola 19.5.
Seinäjoki 16.6.
Sastamala-Huittinen 1.9.
Turku 28.-29.9.

 

Hyundai Wales 2017

 

Lue myös! Mänty jatkaa Skodalla SM-sarjassa myös ensi kaudella – ”Ainakin sitä mitalia lähdetään taas hakemaan” (9.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com