MOTORSPORT

Rovanperä ensimmäistä kertaa “isojen poikien” seurassa – Latvala hyvässä vauhdissa testierikoiskokeella

Australian MM-rallin testierikoiskoe ajettiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Nopeinta vauhtia piti Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan suomalaisduosta Jari-Matti Latvala oli nopein kellottaen neljänneksi nopeimman ajan. FIA:n lehdistötilaisuudessa Kalle Rovanperä esiintyi ensimmäistä kertaa “isojen poikien” seurassa.

Kuljettajat ajoivat reilut viisi kilometriä pitkän testierikoiskokeen läpi 3-5 kertaa. Thierry Neuville kärsi siirtymäosuudella Hyundain tekniikkaongelmista ja belgialainen joutui palaamaan takaisin varikolle korjauttamaan autoaan. Kun Neuville pääsi lopulta testierikoiskokeelle, niin tuloksena oli kolmannella yrityksellä koko joukon nopein aika.

Citroenin Stephane Lefebvre yllätti kakkossijallaan ja Walesissa uransa ensimmäistä MM-voittoaan lokakuun viimeisenä viikonloppuna juhlinut Elfyn Evans oli kolmas. Jari-Matti Latvala ajoi testierikoiskokeen läpi neljä kertaa ja paras aika syntyi viimeisellä yrityksellä. Eroa nopeimman ajan tehneeseen Neuvilleen tuli 0,8 sekuntia.

– Olen tyytyväinen autoon tähän mennessä. Meillä on ollut hieman vaikeaa kahdessa edellisessä rallissa, mutta nyt tuntuu siltä, että olemme palanneet takaisin oikeille raiteille. Rallin ensimmäinen päivä tulee olemaan vaikea, joten pitää olla heti hereillä alusta alkaen. Edessä on joitakin nopeita osuuksia joissa et aina tiedä pitäisikö mennä kaasu pohjassa vai ei ja se kenellä on itseluottamus parhaiten kunnossa, pystyy todella hyökkäämään siellä, Latvala ennakoi Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Latvalan tallikaveri, ensimmäistä kertaa urallaan Australiassa WRC-autolla ajava Esapekka Lappi, oli testierikoiskokeen kahdeksanneksi nopein. Lappi hävisi Neuvillelle 1,6 sekuntia ja Latvalalle 0,8 sekuntia, eli aikaerot kärkikahdeksikossa olivat minimaalisen pienet.

 

Hyundai Wales 2017

 

“Erikoiskokeet täällä ovat todella upeita”

Yleensä rallin MM-sarjan osakilpailuissa FIA:n lehdistötilaisuuksissa ennen rallin starttia rallin MM-sarjan tähtikuljettajat, sekä WRC2-luokan kuljettajat esiintyvät eri aikaan. Nyt kun Kalle Rovanperä on Australiassa ainoa WRC2-luokassa kilpaileva kuljettaja, niin Rovanperä hyppäsi “lauteille” median tentattavaksi samaan aikaan Latvalan, Sebastien Ogierin, Hayden Paddonin, sekä Craig Breenin kanssa. Voidaankin sanoa, että 17-vuotias rallin superlupaus esiintyi nyt ensimmäistä kertaa MM-sarjan “isojen poikien” seurassa.

– Erikoiskokeet täällä ovat todella upeita. Olen ajanut joitakin ralleja, mutta en koskaan mitään tälläistä, näyttää todella hienolta. Haluan ajaa kaikki erikoiskokeet läpi ja kerätä kokemusta, mutta toivon samalla, että voisin myös vertailla vauhtiani paikallisiin kuljettajiin, jotka ajavat täällä AP4-autoilla, Rovanperä kommentoi.

Rovanperän lisäksi Australian MM-rallissa ainoa R5-luokan autolla kilpaileva kuljettaja on australialainen Richie Dalton (Skoda Fabia R5), joka testierikoiskokeella hävisi Rovanperälle lähes seitsemän sekuntia. AP4-autoista nopeinta vauhtia piti Toyota Yariksella ajava Harry Bates, joka puolestaan hävisi Rovanperälle 3,3 sekuntia.

Rovanperä suoritti MM-debyyttinsä edellisessä osakilpailussa Walesissa, joten Australian MM-rallin myötä toisen polven ralliautoilijasta tulee näin ollen kaksinkertainen MM-kävijä.

– Perjantai ja lauantai meni (Walesissa) aika huonosti, sen voin sanoa. Mutta sunnuntaina ajat eivät olleet ollenkaan huonoja, enemmänkin sellaisia mitä niiden pitääkin olla. Vielä löytyy parannettavaa, Rovanperä myönsi.

Australian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 23.13 Suomen aikaa. UrheiluUutiset.com seuraa rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

 

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com