Rovanperä ja Solberg taistelevat Bolognassa avauspäivän voitosta

9.12.2017 / 18:24
Kalle Rovanperä selvitti tiensä finaaliin häviämättä yhtään lähtöä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Bolognassa, Italiassa ajettavan Attilio Bettegan muistokilpailun lauantain finaalissa ajavat toisen polven ralliautoilijat, Kalle Rovanperä ja Oliver Solberg.

Attilio Bettegan muistokilpailun lauantain kilpailu kantaa nimeä Trofeo Pucci Grossi ja varsinainen Memorial Bettega -kilpailu ajetaan sunnuntaina. Lauantain ykkösnimi on tähän mennessä ollut Kalle Rovanperä, joka selvitti alkuerät ilman tappioita ja semifinaalissa Rovanperä kaatoi Teemu Sunisen puhtaasti erävoitoin 2-0. Ensimmäisessä lähdössä suomalaiskaksikon välinen aikaero kahden ajetun kierroksen jälkeen oli vain yksi sekunnin kymmenys. Toisen lähdön Suninen joutui keskeyttämään.

Toisessa semifinaalissa kohtasivat Oliver Solberg, rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika, sekä rallin kaksinkertainen Euroopan mestari Giandomenico Basso. Syyskuussa 16 vuotta täyttänyt Solberg kilpailee nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla, mutta nuorukainen ei ole koko lauantain aikana juurikaan kuvia kumarrellut. Alkuerien ensimmäisessä vaiheessa Solberg kaatoi Sunisen 2-0, eteni lohkovoittajana semifinaaliin ja voitti siinä Basson lähtövoitoin 2-0. Ensimmäisessä lähdössä Solbergin voittomarginaali oli peräti puolitoista sekuntia ja toisessa vajaa sekunti, joten italialaiselle ei jäänyt juurikaan jossiteltavaa.

Rovanperän ja Solbergin välinen finaali käynnistyy noin kello 18.30 Suomen aikaa.

 

Vaunula

 

Lue myös! Solberg yllätti Sunisen Bolognassa – Suomalaiset vastakkain semifinaalissa (9.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit