MOTORSPORT

Rovanperä luokkajohdossa päätöspäivään – Nousi lauantaina neljä sijaa ylöspäin!

Saksan MM-rallissa WRC2-luokan kärjessä ajaa Kalle Rovanperä, kun matkaa maaliin on vielä kolme erikoiskoetta ja reilut 72 ek-kilometriä.

WRC2-luokassa koettiin merkittävä käänne heti lauantaina aamupäivällä, kun Panzerplatten legendaarinen erikoiskoe ajettiin ensimmäisen kerran. Parinkymmenen sekunnin johtoasemassa ajanut Jan Kopecky kärsi rengasrikon ja putosi yhdeksänneksi, yli minuutin päähän kärjestä. Kärkipaikan otti tässä vaiheessa haltuunsa Eric Camilli.

Camilli ehti johtaa luokkaa aina lauantain toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle asti, tai itse asiassa ranskalainen ei edes sinne asti selviytynyt, vaan keskeytys tapahtui jo siirtymäosuudella. Keskeytyshetkellä Camillin johtomarginaali oli 25 sekuntia. Nyt kärkeen nousi Fabio Andolfi, mutta vain yhden erikoiskokeen ajaksi.

Viimeisellä erikoiskokeella Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa huomasivat nousseensa erinomaisen lauantain ansiosta WRC2-luokan johtoon, 2,9 sekunnin erolla ennen Andolfia. Kopecky nakutti rengasrikkonsa jälkeen pohja-aikoja kuin liukuhihnalta ja nousi jo 5,9 sekunnin päähän Rovanperästä. Voittotaistelu ja taistelu palkintosijoituksista tulee sunnuntaina olemaan neljän kauppa, sillä neljäntenä olevalla Kajetan Kajetanowiczilla on eroa kärkeen 7,8 sekuntia.

– Huomenna on pitkä ja hankala päivä edessä ja luokan neljän kärki on kymmenen sekunnin sisällä toisistaan, joten peli on vielä täysin auki, Rovanperä kommentoi Facebook-sivullaan.

Jari Huttunen joutui keskeyttämään kuudennelta sijalta tekniikkamurheiden seurauksena.

Saksan MM-rallin päätöspäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 8.49 Suomen aikaa. Ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 72,18 kilometriä.

WRC2-luokan tilanne 15/18 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 2.34.29,8
2) Fabio Andolfi (Skoda) + 2,9
3) Jan Kopecky (Skoda) + 5,9
4) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 7,8
5) Fabian Kreim (Skoda) + 40,2
6) Nicolas Ciamin (Hyundai) + 1.04,0
7) Lukasz Pieniazek (Skoda) + 1.28,0
8) Umberto Scandola (Skoda) + 1.43,8
9) Stephane Lefebvre (Citroen) + 1.59,5
10) Ole Christian Veiby (Skoda) + 2.43,6

Rovanperän keskinopeus: 98,5 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Kopecky 9, Rovanperä 2, Andolfi 1, Kreim 1, Lefebvre 1, Solans 1

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com