Rovanperä tauolta kauden sora-avaukseen – “Yritetään saada homma uuteen nousuun”

9.5.2019 / 20:33
Kalle Rovanperälle Chilen MM-ralli on kauden ensimmäinen sorakilpailu (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän lähes puolentoista kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy tänä viikonloppuna, kun puuppolalainen Skodan tehdastallin kuljettaja osallistuu yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa Chilessä ensimmäistä kertaa ajettavaan rallin MM-sarjan osakilpailuun.

Kalle Rovanperä, 18, kilpailee Chilessä Skodan tehdastallin ilmoittamana, mutta kaluston huollosta vastaa saksalainen yksityistalli Toksport, joka tällä hetkellä on rallin EM-sarjassa tallien pisteissä kärjessä kahden ajetun osakilpailun jälkeen. Rovanperä ajoi kilpailuun valmistavat testit maanantaina ja testikilometrejä “matkamittariin” kertyi noin 40 kilometriä.

– Testistä jäi hyvä fiilis. Aika monenlaista tietä täällä on. Videolta katsoen välillä on vähän Australian ralliakin muistuttavaa tiestöä ja koska kyseessä on kauden ensimmäinen sorakisa minulle, niin odotan senkin vuoksi tätä kisaa jo innolla, Rovanperä kommentoi Skodan tiedotteessa.

WRC2-luokassa kilpailijoita mukana on yhteensä 22 ja heistä WRC2 Pro -luokan pisteistä taistelevat Rovanperän lisäksi Gus Greensmith (Ford), Mads Östberg (Citroen), sekä Marquito Bulacia (Skoda).

– Meidän luokassakin näyttäisi olevan kova porukka. Tehdasautossa ei ole juuri mitään eroa tähän autoon verrattuna, mutta tiimeissä on. Korsikalla oli hankala kisa tiimin kanssa, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä, Rovanperä sanoo.

Rovanperälle nyt edessä oleva kilpailu on tällä kaudella neljäs. Monte Carlosta ja Ruotsista tuli WRC2 Pro -luokan kakkossijat ulosajojen kera ja Korsikassa maali jäi näkemättä, kun Skoda lipsahti kallion seinämään. Skodan tiedotteen mukaan Rovanperä lähtee hakemaan Chilen MM-rallista ennen kaikkea henkistä tasapainoa tekemiseensä. Toisin sanoen tilauksessa on nyt virheetön kilpailu.

– Alkuvuodesta tuli huonoja kisoja ja tyhmiä juttuja, mutta yritetään nyt saada homma uuteen nousuun. Viimeistä puristusta ei ehkä kannata täällä nyt ottaa, Rovanperä ennakoi, eikä se taktiikka vaikuta yhtään huonolta, ottaen huomioon kuinka vaativa kilpailu on jälleen kerran kuljettajilla edessä.

Torstai-iltana ajetulla testierikoiskokeella Rovanperä oli nopein, tosin Östberg hävisi vain 0,3 sekuntia. Chilen MM-rallin avauserikoiskoe käynnistyy perjantaina Suomen aikaa kello 15.00. Maaliin saavutaan sunnuntai-iltana.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit