Rovanperä teki MM-sarjan historiaa – “Ralli meni kokonaisuudessaan hyvin”

19.11.2017 / 08:55
Kalle Rovanperä hyppäsi Australiassa uuteen ennätykseen (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran toinen MM-ralli toi nuorukaiselle ensimmäisen MM-pisteen ja samalla toisen polven ralliautoilija kirjoitti nimensä rallin historiankirjoihin uuden ennätyksen myötä.

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa sijoittui varhain sunnuntai-aamuna Suomen aikaa päättyneessä Australian MM-rallissa yleiskilpailussa sijalle 12, mutta koska edellä sijoilla kahdeksan ja kymmenen olleet Nathan Quinn, sekä Dean Herridge eivät kilpailleet FIA:n luokituksen mukaisella kilpailukalustolla, niin Rovanperän sijoitus MM-pisteitä jaettaessa on kymmenes.

Kymmenes sija toi Rovanperälle yhden MM-pisteen ja samalla Rovanperä teki MM-sarjan historiaa olemalla kautta aikojen nuorin MM-pisteille ajanut kuljettaja. Edellistä ennätystä piti hallussaan Andreas Mikkelsen, joka Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2008 ajaessaan viidenneksi oli 17 vuoden ja 233 päivän ikäinen. Rovanperä rikkoi tuon ennätyksen kirkkaasti, sillä rallin todellisella huippulupauksella ikää “mittarissa” on vasta 17 vuotta ja 49 päivää.

– Vaikka tänään olikin rallin lyhin päivä, niin aamupäivän lenkille tullut kaatosade teki päivästä ja olosuhteista vähintäänkin mielenkiintoiset ja välillä tiet olivat liukkaampia kuin Walesissa. Ralli meni kokonaisuudessaan meidän osalta hyvin ja Australian rallin tiet olivat todella makeita varsinkin kuivalla kelillä. Mielenkiinnolla jäädään jo odottelemaan ensi kauden MM-ralleja, Rovanperä kirjoitti Facebook-sivullaan rallin päättymisen jälkeen.

Rovanperä kilpaili tällä kaudella peräti viidessä eri sarjassa. Latviasta tuli toinen peräkkäinen mestaruus, SM-sarjassa Rovanperä ajoi kaksi osakilpailua voittaen ne molemmat, Italian sarjassa sijoitus oli viides, Latvian EM-rallista tuli yleiskilpailun toinen sija ja kaksi MM-rallia Walesissa ja Australiassa toivat tärkeän kokemuksen lisäksi CV:hen myös yhden luokkavoiton. Tosin Australiassa Rovanperän lisäksi WRC2-luokassa ei muita kilpailijoita ollut, mutta voitto on toki aina voitto.

 

Kalle Rovanperä Racing – The young gun with a huge future, we’re stoked to have you at Kennards Hire Rally Australia! M-Sport Shane Jacobson #WRC #RallyAustralia

Julkaissut Rally Australia 17. marraskuuta 2017

 

Hyundai Wales 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit