MOTORSPORT

Rovanperällä edessään debyytti Skodan tehdaskuljettajana – “Rakastan soralla ajamista”

Kalle Rovanperän kausi kilpailujen osalta jatkuu tulevana viikonloppuna, kun puuppolalaisella rallin huippulupauksella on edessään uran ensimmäinen kilpailu Skodan tehdaskuljettajana. Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa osallistuu nyt ensimmäistä kertaa kilpailuun Amerikan mantereella.

Vaikka Kalle Rovanperälle tuleva Meksikon MM-ralli onkin siis uran ensimmäinen Amerikassa, niin Meksikon rallin historiasta Rovanperän nimi kuitenkin voittajien kunniagalleriasta löytyy. Kallen isä Harri Rovanperä kun ajoi Peugeot 206 WRC -autolla Meksikon rallin ykköseksi lähes tunnin voittomarginaalilla vuonna 2002. Kyseessä oli kilpailu, missä Meksiko pyrki vakuuttamaan FIA:n saadakseen MM-rallin maahansa ja näin myös tapahtui kaksi vuotta myöhemmin.

Siinä missä Harri Rovanperä osallistui Meksikon MM-ralliin uransa aikana kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla WRC-kalustolla, parhaan sijoituksen ollessa viides vuonna 2005, niin Kalle Rovanperä lähtee uransa ensimmäiseen Meksikon MM-ralliin WRC2-luokassa kilpaillen. Tosin siinä missä Harri oli vuoden 2005 kilpailun aikaan 38-vuotias, niin Kallella on nyt ikää 17 vuotta ja jälleen kerran hän tekee myös rallin MM-sarjan historiaa olemalla Meksikon MM-rallin kaikkien aikojen nuorin kilpailija.

– Olen täällä keräämässä oppia. Rakastan soralla ajamista, viime viikolla meksikolaisen Leonin jalkapallojoukkueen harjoituksissa vieraillut Rovanperä sanoo Skoda Motorsportin tiedotteessa.

Tällä kaudella Rovanperä on ehtinyt ajamaan kaksi rallia. Monte Carlon MM-rallista tammikuussa tuli komea WRC2-luokan kakkossija (ei ajanut luokan MM-pisteistä) ja helmikuussa nuorukainen kävi voittamassa suvereeniin tyyliin Mikkelin SM-rallin. Monte Carlossa Rovanperä kilpaili Toni Gardemeisterin tiimin kalustolla, joten nyt Meksikossa on edessä ensimmäinen kilpailu Skodan tehdastallin kuljettajana. Tallikaverikseen Rovanperä saa WRC2-luokan hallitsevan maailmanmestarin Pontus Tidemandin.

– Meksikossa meidän kuljettajaduo on ainutlaatuinen yhdistelmä niin kokemusta, kuin nopeuttakin. Pontus voitti WRC-luokan Meksikossa viime vuonna ja tulee varmasti olemaan nyt se kuljettaja, joka muiden pitää voittaa, jos täällä mielii menestyä. Kalle on osoittanut jo nopeutensa soralla ajettaessa. Olemme kaluston suhteen valmistautuneet tulevaan haastavaan kilpailuun erittäin huolellisesti, Skoda Motorsportin johtaja Michal Hrabanek vakuuttaa.

Tidemand lähtee nyt puolustamaan viimevuotista luokkavoittoaan Meksikossa ja on ilman muuta voittajasuosikki numero yksi, kun kilpailu torstaina käynnistyy.

– Viime vuonna onnistuin voittamaan täällä tiukan taistelun päätteeksi. Nyt tavoitteena on jälleen hyvä tulos ja sen myötä WRC2-luokan pistejohtajan paikka. Olen kuitenkin varma siitä, että kilpakumppanit, mukaan lukien nopea tallikaverini Kalle, tulevat tarjoamaan kovan vastuksen, Tidemand ennakoi.

Meksikon MM-rallissa WRC2-luokassa mukana on 13 kuljettajaa, joista MM-pisteistä ajaa Tidemandin ja Rovanperän lisäksi seitsemän muuta kuljettajaa. Rovanperän lisäksi luokassa sinivalkoista osaamista edustaa Hyundain Jari Huttunen yhdessä kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa. Isäntämaan Benito Guerra Jr ajoi viime vuonna Meksikossa WRC2-luokassa kolmanneksi ja sijoittui MM-pisteissä viidenneksi oltuaan kolmas myös Argentiinassa, sekä Espanjassa.

Tidemandin tavoin hallitsevana maailmanmestarina tällä kaudella kilpailee espanjalainen Nil Solans, joka viime kaudella voitti niin WRC3-luokan, kuin junioreidenkin maailmanmestaruuden. Nyt Solansilla on edessään uran toinen MM-ralli R5-kalustolla, debyytti Ruotsissa helmikuussa toi luokan 10. sijan. Kristian Sohlbergin valmennettava Gus Greensmith kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan Meksikossa, mutta britiltä löytyy kuitenkin runsaasti WRC2-kokemusta.

Meksikon MM-rallin testierikoiskoe ajetaan Suomen aikaa torstaina kello 17.00 alkaen. Ensimmäinen erikoiskoe on puolestaan ohjelmassa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 4.08. Rallin loppuratkaisuja seurataan Suomessa parhaaseen mahdolliseen katseluaikaan, sunnuntai-iltana.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com