Rovanperältä hurja avaus Liettuassa! Tidemand hävisi lähes 10 sekuntia

17.6.2016 / 19:46
Kalle Rovanperä Rally Kurzemessa toukokuussa Skoda Fabia S2000:lla (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin todellinen suomalainen suurlupaus, 15-vuotias Kalle Rovanperä, kilpailee tänä viikonloppuna Liettuassa, missä ajetaan Latvian ja Liettuan rallimestaruussarjoihin kuuluva Rally Zemaitija niminen kilpailu.

Nyt ajettava ralli on Kalle Rovanperälle tähän mennessä uran ehdottomasti kovin haaste, sillä hän kilpailee ensimmäistä kertaa Skoda Fabian tehokkaammalla, turbolla varustellulla R5-mallilla ja nyt vastaan asettuu muiden aiemmista ralleista tuttujen kilpakumppaneiden lisäksi samanlaisella Skodan R5 -kalustolla WRC2-luokkaa rallin MM-sarjassa tahkoava ruotsalainen Pontus Tidemand.

10 vuotta Rovanperää vanhempi Tidemand on ajanut urallaan tähän mennessä jo 26 MM-rallia, mutta Rovanperä ei Rally Zemaitijan avauserikoiskokeella kokeneempaa kilpakumppaniaan jäänyt suuremmin ihmettelemään, vaan täräytti hieman alle 19 kilometriä pitkälle erikoiskokeelle lähes 10 sekuntia nopeamman ajan kuin Tidemand! Rovanperä oli erikoiskokeella toiseksi nopein häviten pohja-ajan ajaneelle BMW-kuljettaja Martynas Samsonasille 1,9 sekuntia.

Rallissa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä yhdeksän erikoiskoetta ja toinen erikoiskoe käynnistyy perjantai-iltana kello 21.00 Suomen aikaa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit