Rovanperän Korsika-debyytti käynnistyi säätöjen kanssa painiessa – “Koko päivä rassattiin”

29.3.2019 / 22:19
Kalle Rovanperä Korsikan saaren asfaltilla perjantaina (Kuva: Skoda Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran ensimmäinen kilpailupäivä Korsikan MM-rallissa toi WRC2 Pro -luokasta odotetun tuloksen, mutta muuten puuppolalainen ei perjantain antiin tyytyväinen sitten ollutkaan.

Kalle Rovanperälle, 18, harmia perjantaina Korsikan vaativilla asfalttiteillä toivat auton säädöt. Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa kilpailee MM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa Skodan tehdastallin ilmoittamana, mutta kalustosta vastaa italialainen yksityistiimi HK Racing.

– Auto aliohjasi niin paljon, ettei sitä pystynyt paikkaamaan millään. Koko päivä rassattiin iskareita ja viimeisellä se muuttui jo vähän paremmaksi, mutta ei ole vielä lähelläkään hyvää. Tämä oli sellainen testipäivä, Rovanperä harmitteli tiedotteessaan.

Rovanperä taistelee WRC2 Pro -luokassa ainoana kilpakumppaninaan puolalainen Ford-kuljettaja Lukasz Pieniazek ja avauspäivän perusteella Rovanperälle riittää tämän luokan maksimipisteisiin maaliin pääsy. Mutta kun olet kilpa-autoilija ja haluat aina olla nopein, niin kuin Rovanperä tottakai haluaa, niin tottakai vertailu käy myös sinne WRC2-luokan yleiskilpailun puolelle. Ja tässä vertailussa Rovanperä hävisi päivän nopeimmalle, Eric Camillille, lähes puolitoista minuuttia.

– Kyllähän ne pisteet on otettava kotiin. Se on vaatimus tiimiltä ja itsekin tietysti haluan helpot pisteet saalistaa. On vauhtia verrattava muihinkin, lähes kolmen minuutin erolla WRC2 Pro -luokkaa johtava Rovanperä myönsi.

Kilpailu Korsikan saarella jatkuu lauantai-aamuna kello 8.38 Suomen aikaa. Toinen ajopäivä pitää sisällään kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on peräti 174,5 kilometriä. Hikinen urakka on siis edessä myös lauantaina.

– Tuntuu tämä ralli aika vaikealta. Nyt kun säädöt ovat olleet pielessä, ei ole samaa luottamusta, eikä voi mennä nuotinkaan mukaan. Mutta heti kun auto toimii, niin nuottikin tuntuu järkevältä. Katsotaan, mitä huomenna keksitään. Toivotaan, että saadaan jotain aikaan, Rovanperä päätti.

WRC2-luokan yleiskilpailun tilanne 6/14 ek:n jälkeen

1) Eric Camilli (Volkswagen) 1.12.26,0
2) Yoann Bonato (Citroen) + 20,0
3) Nikolay Gryazin (Skoda) + 42,7
4) Nicolas Ciamin (Volkswagen) + 46,2
5) Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen) + 48,1
6) Fabio Andolfi (Skoda) + 53,2
7) Ole Christian Veiby (Volkswagen) + 1.18,7
8) Andrea Nucita (Hyundai) + 1.20,7
9) Kalle Rovanperä (Skoda) + 1.21,0
10) Rhys Yates (Skoda) + 2.13,3

Camillin keskinopeus: 100,9 km/h
Pohja-ajat: Camilli 6

WRC2 Pro -luokan tilanne 6/14 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 1.13.47,0
2) Lukasz Pieniazek (Ford) + 2.55,2

Rovanperän keskinopeus: 99,1 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 6

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit