Rovanperän voitonjuhlista lyhyet, aamukoneella Ranskaan – “Ei ehdi kotona käymään”

18.1.2020 / 22:08
Kalle Rovanperä avasi kilpailukauden 2020 voitokkaasti (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän uran ensimmäinen Tunturiralli ja ensimmäinen kilpailu uuden sukupolven WRC-autolla päättyi voittoon vakuuttavan esityksen päätteeksi. Rovanperän voittomarginaali kasvoi lopulta lähes kolmeen ja puoleen minuuttiin.

Kalle Rovanperän ja kartanlukija Jonne Halttusen johtomarginaali Tunturirallissa perjantain jälkeen oli reilut parikymmentä sekuntia. Lauantaina lumisateessa ja muutenkin erittäin haastavissa olosuhteissa ajetut viisi viimeistä erikoiskoetta kuitenkin kasvattivat voittomarginaalin lähes kolmeen ja puoleen minuuttiin. Rovanperän yleiskilpailun voitto oli toki odotettu, mutta virheetön ajo ensimmäisessä kilpailussa nykyaikaisen WRC-auton ratissa oli mykistävä suoritus.

– Hyvä viikonloppu! Tosi hieno ralli ja haastavat olosuhteet, kun toisena päivänä satoi lunta ja aurattiin ensimmäisenä autona tietä. Oli vähän liukasta, Rovanperä kommentoi UrheiluUutiset.comille tuoreeltaan viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Perjantaina Rovanperän Toyotassa alla oli rallin MM-sarjan sääntöjen mukaiset renkaat, kun taas lauantaina käyttöön tuli kansallisen sarjan renkaat, joissa nasta on korkeampi.

– Ei annettu renkailla sitä tasoitusta mitä perjantaina ja sitä kautta ajat parani suhteessa eiliseen, vaikka kyyti oli samaa. Se oli ihan hyvä kokeilla myös tuo rengas, varsinkin tänään, kun satoi lunta. WRC-renkaalla ei olisi päässyt mihinkään, MM-sarjassa kaikilla kun on se lyhyt nasta, Rovanperä taustoitti.

Rovanperä taituroi kaksipäiväisen kilpailun kymmenen erikoiskoetta läpi ilman ajovirheitä, mutta sen sijaan erikoiskokeiden ulkopuolella perjantaina tapahtui yksi aikamenetykseen johtanut virhe.

– Keulan suojamuovi, mikä on siirtymillä lämpöjen takia, se jäi pätkälle. Auto kuumeni, joutui pysähtymään ja ottamaan se pois. Sitten jouduttiin starttailemaan aika kauan autoa uudestaan. Eipä se meidän tekemiseen kauheasti vaikuttanut, hyvä muistutus, että se kannattaa ottaa pois, Rovanperä hymyili.

Tämän kaltainen virhe oli hyvä osoitus siitä miksi tällä kilpailulla oli Rovanperälle juuri niin iso merkitys rallin MM-sarjan kauden avauksen alla. Voisi sanoa, että nyt kun tämä virhe on kerran tehty testikilpailussa, niin sitä ei tarvitse tehdä enää esimerkiksi Monte Carlon MM-rallissa ensi viikolla, puhumattakaan, että se olisi tapahtunut ensimmäisen kerran juuri MM-avauksessa ilman ajettua testikilpailua.

– Toivottavasti ei ainakaan tuollaisia virheitä tehdä enää! Tämä oli tosi hyvä, että päästiin ajamaan. Auttaa tosi paljon, että pystyi ajamaan parisataa ek-kilometriä. Tulee niin paljon enemmän rutiinia kaikkiin asioihin, mitä ei tarvitse miettiä Montessa, Rovanperä korosti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä, mikäli sää sen sallii, 7.-8. helmikuuta. Monte Carlon MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina ja Rovanperän, sekä Halttusen kiireinen tammikuu saa näin jatkoa. Samalla myös voitonjuhlista Rovaniemellä tulee lyhyet, sillä:

– Lähdetään sunnuntai-aamuna kohti Ranskaa. Ei ehdi kotona käymään, Rovanperä päätti.

Tunturirallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Kalle Rovanperä (Toyota) 1.38.02,8
2) Teemu Asunmaa (Skoda) + 3.27,6
3) Eerik Pietarinen (Skoda) + 4.15,9
4) Emil Lindholm (Skoda) + 4.38,9
5) Esa Ruotsalainen (Skoda) + 5.58,8
6) Niclas Grönholm (Skoda) + 7.41,5
7) Jukka Kasi (Skoda) + 9.06,8
8) Juuso Metsälä (Skoda) + 9.45,0
9) Valtteri Bottas (Citroen) + 9.54,1
10) Marko Uutela (Skoda) + 10.22,8

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, Rovaniemi
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit