Rovanperän voittomarginaali yllätti tallipäällikön – “Odotin voittoa, mutta tiukemman taistelun jälkeen”

14.6.2017 / 12:14
Kalle Rovanperä saapumassa huoltoon Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Jokainen hyvä rallikuljettaja tarvitsee menestyäkseen tottakai myös hyvän tiimin ja nopean, toimivan kaluston. Kalle Rovanperän taustalta löytyy Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide, joka Kouvolan SM-rallista viime viikonloppuna saavutti yleiskilpailun kaksoisvoiton.

Kouvolassa voittoon ajaneen Kalle Rovanperän voittoprosentti tämän vuoden SM-ralleista on täysi 100, kun 16-vuotias rallin superlupaus oli ykkönen myös Mikkelin osakilpailussa helmikuussa. Eikä Kouvolasta tullut Toni Gardemeisterin johtamalle TGS Worldwide -tiimille pelkästään vain voitto, vaan kerralla myös komea kaksoisvoitto, kun Juuso Nordgren ajoi uransa toisessa nelivetokisassa toiseksi.

– Ilman muuta huippu fiilikset! On se vaan hienoa, kun nuoret miehenalut pärjäävät. Ja tietysti tyytyväinen, kun kilpurit tikkaavat ilman ongelmia, Gardemeister kommentoi UrheiluUutiset.comille hyvin menneen kilpailun jälkeen.

Vaikka SM-ralli ajettiinkin nyt Gardemeisterin kotimaisemissa, niin kiireinen tallipäällikkö ei pystynyt seuraamaan tapahtumia paikan päällä. Rallin MM-sarjaa kun ajettiin samaan aikaan Italian suunnalla ja Gardemeisterilla on siellä tärkeä työ Jari-Matti Latvalan taustajoukoissa. Tulospalvelu Suomen suuntaan oli kuitenkin ahkerassa seurannassa.

– Kyllä sitä tuli seurattua aina kun kenttää löytyi puhelimeen. Oli nimittäin melko heikot linjat Sardinian kukkuloilla. Kyllähän sitä hieman jännitti, että nouseeko Juuso toiseksi, Gardemeister kertoo.

Neljän erikoiskokeen jälkeen Nordgren saapui huoltotauolle kolmantena ja eroa toisena olleeseen Marko Mäntyyn oli 5,2 sekuntia. Rovanperä ajeli jo tässä vaiheessa täysin omilla sekuntiluvuillaan, mutta Nordgrenilla oli vielä kova työ edessään taistelussa kakkossijasta. Lopulta nousu onnistui ja Nordgren löysi itsensä tulosluettelosta toiselta riviltä. Maalissa ero Mäntyyn oli minimaalinen, mutta riittävä 0,7 sekuntia.

– Molemmat ajoivat loistosuorituksen. Kallen vauhti oli tiedossa, mutta ehkä jälleen aikaero muihin hieman yllätti. Odotin voittoa, mutta hieman tiukemman taistelun jälkeen. Juuso ajoi myös mahtavasti. Täytyy muistaa, että hän on ajanut vain vasta kaksi kisaa “nelikolla”, eikä testiäkään ole takana kuin noin 200 kilometriä. Hän nosti mukavasti vauhtia kisan kuluessa ja ilmeisesti oli aamulla hieman jännitystä, kun ei ollut ranteet aivan auki, Gardemeister pohti.

TGS Worldwide, eli Toni Gardemeister Sports, on vuonna 2010 perustettu tiimi ja varsinaiseksi liiketoiminnaksi toiminta muuttui vuonna 2013. Tiimi on tänä vuonna nähty nyt mukana siis myös rallin SM-sarjassa ja voidaan sanoa, että ensimmäistä kertaa tosimielellä, aiemmat vierailut kun olivat hieman erilaisia.

– Ollaan me oltu muutaman kerran Tunturissa venäläisen harrastajakuskin kanssa. Mutta hän oli tosiaan vain harrastamassa ja jos ei huvittanut ajaa, niin lähti sitten kotiin, Gardemeister naurahtaa muistellessaan vuosien 2013 ja 2014 seikkailuja Rovaniemellä Dmitri Biryukovin kanssa.

Seuraavan kerran TGS Worldwide nähdään rallin SM-sarjassa mitä todennäköisemmin syyskuun lopulla Tampereella.

 

 

Lue myös! Pietiläinen ratin taakse ja Rovanperä lukemaan nuotteja? – ”Kyllä sekin varmaan onnistuisi Kallelta” (11.6.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Kalle Rovanperä Racing (YouTube)


Facebook kommentit