MOTORSPORT

Röyhkiö ilman tulostavoitetta Joensuuhun – “Vaativat ja nopeat tiet siellä kuulemma odottavat”

Autourheilun juniorimaajoukkueen rallivalmennuksessa oleva Aleksi Röyhkiö kilpailee 17-vuotiaana rallin SM-sarjassa. Alkukauden aikana nuorukainen on saanut paljon uutta oppia ja myös kantapään kautta.

Aleksi Röyhkiö, ylöjärveläinen Renault Twingo -kuljettaja, avasi Rovaniemen Tunturirallissa pistetilinsä historian nuorimpana kuljettajana SM3-luokan yhdeksännen sijan myötä. Sen jälkeen toisessa osakilpailussa Mikkelissä kokemusta karttui aivan turhan vähän, sillä kilvanajo päättyi pehmeän lumipenkan syleilyyn toisen erikoiskokeen alussa.

Tulevana lauantaina koittaa kauden kolmas osakilpailu, Itäralli Joensuussa, joka myös päättää SM-sarjan talvikauden.

– Nyt ollaan lähdössä positiivisilla ja odottavilla fiiliksillä kohti Joensuuta. Vaativat ja nopeat tiet siellä kuulemma odottavat. Ajoimme hyvät treenit viime viikonloppuna. Auto tuntui oikein hyvältä. Lähden ajamaan omaa kisaa, tavoitteena ehjä suoritus ja maaliin pääseminen. Onnistunut suoritus varmaan tuo sellaisen tuloksen, joka tyydyttää, Röyhkiö sanoo.

Team Ledilin ilmoittama Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren liikkuvat Itärallin reitillä numerolla 47.

– Varsinaisia tulostavoitteita en ole asettanut varsinkaan vielä alkukaudelle, mutta nousujohteinen kausi on tavoitteena. Tästä kilpailukaudesta muodostuu meidän tiimille opiskeluvuosi niin kaluston kuin uusien kilpailujen ja nuotittamisen osalta, Röyhkiö järkeili.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com