Röyhkiöllä edessään uran toistaiseksi tärkein ralli – “Lisäjännitystä toki jonkin verran”

14.6.2019 / 11:15
Aleksi Röyhkiö on valmis Seinäjoen SM-rallin haasteisiin (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoella tänä viikonloppuna ajettava rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu tarjoaa SM3-luokan kuljettajille ylimääräisen haasteen. Tulevan osakilpailun jälkeen viiden parhaan joukkoon sarjapisteissä mahtuvat nuoret kuskit pääsevät kisaamaan arvokkaasta palkinnosta.

Flying Finn Future Star -palkinto mahdollistaa yhdelle kuljettajalle tallipaikan elokuun alussa ajettavaan Neste Ralliin, Suomen MM-ralliin. Aleksi Röyhkiö, 18, on valmistautunut Pohjanmaa Ralliin samalla, hyväksi havaituilla tyylillä kuin edellisiinkin ralleihin.

– Lisäjännitystä on toki jonkin verran, koska FFFS-palkinnon voittaminen on yksi tämän kauden päätavoitteistani. Nyt ollaan sarjapisteissä sellaisella sijalla, että ulosajoon ei ole varaa, mutta ei pidä alkaa turhia varmistella, Röyhkiö järkeili.

– Mahdollisimman hyvä tulos tästä rallista auttaa aina palkinnon voittamisessa. Lähdetään ajamaan omaa ajoa ja tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, niin kyllä siitä hyvä tulee, Röyhkiö jatkaa.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Röyhkiö, kartanlukija Ville Mannisenmäki ja 2019-mallinen Ford Fiesta R2 -auto ovat valmiina tulevaan haasteeseen.

– Viime sunnuntaina ajoimme Seinäjoen suunnalla treeniä. Se oli oikein hyvä tuntuman ylläpitämiseksi. Torstaina ajetaan vielä “shakedown”, joten fiilis ja tuntuma autoon ja ajamiseen on varmasti hyvällä tasolla, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus


Facebook kommentit