Ruotsalainen huippujännittävän SM2-luokan pistejohtajana Turkuun – “Kolmen kärki tiukassa nipussa”

28.9.2018 / 14:03
Esa Ruotsalainen suuntaa SM-finaaliin SM2-luokan pistejohtajana (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Turun ja Salon seudulla tänä viikonloppuna ratkaisee huipputasaisen SM2-luokan mestaruuden ja mitaleiden kohtalon. Luokassa on sikäli harvinainen tilanne, että vielä neljällä kuljettajalla on mahdollisuudet SM-titteliin.

Esa Ruotsalainen on ajanut hyvän kauden ja Saarijärven mies pääsee starttaamaan Mitsubishi Lancer Evo9 -autollaan päätöskilpailuun pistejohtajana. Ruotsalainen ja kartanlukija Hannu Lamminen ovat parhaillaan rallin nuotitusjaksolla, jonka jälkeen kaksipäiväinen kilpailu starttaa perjantai-illan pimeydessä klo 19.01.

– Meillä on takana hyvät treenit, kun päästiin kokeilemaan vähän uusia juttuja. Pitkästä aikaa totuteltiin myös pimeässä ajamiseen, sillä lisävaloilla on viimeksi ajettu talvella. Positiivisilla fiiliksillä lähdettiin Turun suuntaan, sillä rallina tämä on ollut meille aina hyvä. Kylmä keli aiheuttaa nyt omat haasteensa rengasvalintaan, Ruotsalainen ennakoi.

Perjantai-illan kolmen erikoiskokeen jälkeen koittaa yötauko ja lauantaina on luvassa vielä viisi sorapätkää.

– Pistetaulukon kolmen kärki on tiukassa nipussa, joten tosi jännät ovat asetelmat. Pelin henki on käytännössä se, että kolmen kärjestä mestaruuden vie se, joka on muita ennen maalissa, Ruotsalainen laski.

SM2-luokan pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Esa Ruotsalainen (SaaUA) 97
2) Henrik Pietarinen (SiAk) 93
3) Joonas Tokee (OrSUA) 91
4) Ville Hautamäki (JärvisUA) 77
5) Jarkko Nikara (SaaUA) 55

Teksti: Jarno Saari, Esa Ruotsalaisen tiedotus


Facebook kommentit