Ruotsin MM-rallin osallistujaluettelo julkistettiin – Mikkelsen ei mukana

10.1.2017 / 19:06
Andreas Mikkelsenia ei nähdä mukana Ruotsin MM-rallissa (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun, helmikuussa ajettavan Ruotsin MM-rallin, osallistujaluettelo julkistettiin tiistaina. Isoin huomio listaa tutkiessa kiinnittyi välittömästi siihen, että rallin MM-sarjan viime kauden pronssimitalisti ja kauden aikana kaksi osakilpailua voittanut Andreas Mikkelsen ei ole ilmoittautuneiden listalla.

Kaliforniassa, Yhdysvalloissa alkuvuoden lomaillut Andreas Mikkelsen ajaa reilun viikon päästä rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailussa Monte Carlossa Skodan tehdastallissa WRC2-luokan MM-pisteistä, mutta Ruotsin MM-ralliin norjalaista ei ole ilmoitettu mukaan.

WRC2-luokan MM-pisteistä Ruotsissa ajaa kautensa M-Sportilla avaavan Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan lisäksi mm. suomalaisten tallikaveri Eric Camilli, ruotsalaiset Pontus Tidemand ja Emil Bergkvist, norjalaiset Eyvind Brynildsen ja Ole Christian Veiby, Tommi Mäkisen japanilaissuojatit Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta, sekä mielenkiintoinen venäläiskuljettaja Alexey Lukyanuk.

RC2-luokassa nähdään mukana myös toinen suomalaispari, kun Skoda Fabialla kilpailuun osallistuu Jukka Ketomäki yhdessä kartanlukijansa Jarkko Alasen kanssa. Ketomäki on ajanut urallan aiemmin 22 MM-osakilpailua ja Ruotsin MM-ralliin hän on osallistunut kahdeksan kertaa, parhaana saavutuksenaan yleiskilpailun 15. sija ja N4-ryhmän voitto vuonna 2005.

Monte Carlon MM-ralli käynnistyy torstaina 19. tammikuuta. Ruotsin MM-ralli ajetaan 10.-12. helmikuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit