MOTORSPORT

Ruovesi isännöi ensimmäistä kertaa rallisprintin SM-sarjan osakilpailua

Syyskuun 14. päivänä kurvaillaan jälleen perinteikäs rallisprint-kilpailu Jäminkipohjan reilun neljän kilometrin pituisella sorataipaleella. Aiemmista kerroista poiketen Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijoiden järjestämä kilpailu on ensimmäistä kertaa rallisprintin SM-sarjan osakilpailu.

Kilpailunjohtajana toimiva Pasi Korkiamäki kertoo, että syitä on monia miksi lajin parhaat saapuvat syksyllä Ruovedelle taistelemaan SM-pisteistä.

– Kilpailijat ovat useina vuosina kysyneet meiltä, miksei tämä kisa ole SM-sarjan kilpailuna. Rata on saanut kuljettajilta vuosien saatossa paljon kehuja ja nyt päätimme ottaa haasteen vastaan, sekä kokeilla, millaista on järjestää rallisprintin SM-osakilpailu, Korkiamäki sanoo.

– Tämä on hieno juttu perinteikkäälle autourheiluseuralle, että pääsemme järjestämään tämän tasoisen kilpailun Ruovedellä. Pitää kuitenkin muistaa, ettei järjestäminen olisi mahdollista nykypäivänä ilman hyviä yhteistyökumppaneita. Ruoveden kunnan kanssa olemme tehneet aiempien vuosien kisoissa onnistunutta yhteistyötä ja hyvä yhteistyö jatkuu edelleen. Lisäksi meillä on joukossa monia muitakin tärkeitä yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistavat, että myös seuran on helppo toimia. Mahtava huomata, että tässä kylässä on paljon voimaa ja hienolla yhteisöllä päästään työskentelemään, Korkiamäki kiittelee.

SM-sarjan osakilpailun järjestäminen ei ole mikään itsestäänselvyys, vaan se on pidemmän ajan prosessi. Ratamestari Juha Keljo kertoo, että hihat on kääritty ylös jo viime vuoden puolella ja omat tavoitteet kisan suhteen on myös asetettu.

– Reilu vuosi sitten haimme tämän kisan järjestämistä. Sen jälkeen olemme valinneet kisapaikan, hankkineet jo viime vuoden puolella yhteistyökumppanit ja nyt olemme rekrytoineet useita eri toimihenkilöitä erinäisiin tehtäviin. Tämän kisan läpivienti tarvitsee onnistuakseen useampia kymmeniä henkilöitä, Keljo taustoittaa.

– Paljon olemme töitä tehneet, mutta paljon on vielä jäljelläkin. Pyrimme siihen, että kisan läpivienti menee sujuvasti ja ongelmitta. Kyllä me kaikkemme teemme, että tämä kisa olisi SM-sarjan paras osakilpailu, sekä hieno kokemus ihan jokaiselle, sillä kyseessä on kuitenkin Ruoveden tämän vuoden yksi suurimmista tapahtumista, Keljo korostaa.

Pohjois-Hämeen Urheiluautoilijat järjestää tänä vuonna myös kaksi muutakin kilpailua. 2. kesäkuuta Jäähdyspohjan radalla ajettiin FinRX-sarjan kansallinen rallicross-kilpailu, joka toimi samalla Crosskart-luokan SM-osakilpailuna. Lisäksi Jäähdyspohjan radalla kurvaillaan lokakuun 26. päivänä perinteinen jokamiehenluokan Kinkku JM -kilpailu.

Teksti: Pohjois-Hämeen UA:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com