RX Academy: Kaksi viimeistä osakilpailua jäävät Trogenilta ajamatta – “Aika haikea olo juuri nyt”

10.7.2017 / 09:22
Sami-Matti Trogen ajoi kahdessa RX Academy -kilpailussaan kahdesti palkinnoille (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan yhteydessä ajettavan RX Academy -luokan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Kaanaassa lauantaina. Sami-Matti Trogenille kilpailu oli RX Academyssa kauden toinen ja samalla myös viimeinen, kiireet formuloiden parissa kun kiidättävät nuorukaista loppukauden ympäri Eurooppaa.

Sami-Matti Trogen saavutti molemmista ajamistaan kilpailuista, niin Honkajoelta, kuin nyt Kaanaastakin palkintosijoitukset ollen molemmissa kisoissa toinen. Kauden kahta viimeistä osakilpailua, Jalasjärvellä elokuussa ja Kouvolassa syyskuussa, Trogen ei kuitenkaan aja.

– Aika haikea olo juuri nyt, Academy on ollut niin hieno kokemus. Olen saanut oppia niin ajamisesta, kuin esiintymisestäkin ja kova juttu on ollut myös meidän kuskien välinen hyvä henki mikä on ollut molemmissa kisoissa mitkä olen ajanut. Oli mahtava, vähän liikuttunutkin olo podiumilla, Trogen sanoo tiedotteessaan.

RX Academy ajetaan rallicrossin SM-sarjan yhteydessä. Perjantaina harjoitellaan rataan tutustuen ja lauantaina ajetaan kilpaa aamusta iltaan.

– Treenit menivät ihan ok, vaikka en heti päässyt sinuiksi Kaanaan radan kanssa. Mutta sen verran hyvät maistiaiset sain, että luottavaisena lähdin kisaan.

Alkueriä ajetaan kolme ja niiden jälkeen kaksi semifinaalia, joista molemmista kolme nopeinta pääsee finaaliin. Kuljettajien on ajettava jokaisessa lähdössä lisälenkki, eli niin kutsuttu jokerikierros, joka hidastaa kierrosaikaa radasta riippuen kahdesta kolmeen sekuntia.

– Pientä jännitystä oli ensimmäisen alkuerän alla, mutta kun pääsin startista matkaan, niin huomasin vain nauttivani. Voitin kaksi ensimmäistä lähtöä ja olin kolmannessa startissa toinen. Kun kaikkien ajat huomioidaan, niin olin kaksi kertaa kolmanneksi nopein ja kerran ykkösenä, joten oli ihan hyvät asetelmat semifinaaliin, Trogen kertaa lauantain tapahtumia.

“Onhan se aina siistiä nousta podiumille”

Kaanaassa aurinko paistoi ja monituhatpäinen yleisö odotti malttamattomana semifinaaleja.

– Keskityin huolellisesti semifinaaliin sillä tiesin, että siitä tulee kova taistelu. Eikä tarvinnut pettyä, pääsin hyvin vauhtiin ja vaikka tiukkaa tekikin, onnistuin vääntämään itseni ykköseksi. Finaalissa Trogenilla oli eturivin paikka, vierellä kova kilpakumppani Jesse Kallio.

– Olin sisäradalla ja tiesin, että lähdön pitää osua just eikä melkein, sillä ajattelin, että Jessen ruudussa voi olla vähän parempi pito mitä minulla ihan sisäradalla. Aavistukseni osui, sillä vaikka sain hyvän lähdön ja olin ensimmäisessä kaarteessa sisällä, oli Jessellä vähän parempi vauhti. Siinä oli paikka antaa napakka “pusu” kylkeen, mutta sillä olisin voinut pilata molempien kisan, joten pidin oman ajolinjan.

– Ekan kierroksen lämmittelin Jesseä, mutta hän ajoi ihan virheettömästi, joten päätin ajaa jokerin pois toisella ringillä. Viimeisellä kierroksella olin päättänyt vielä yrittää ohitusta ja olin aivan imussa, mutta paikkaa ei tullut sitten millään. Vielä viimeisessä kaarteessa olin ihan puskurissa kiinni ja koitin sisältä, mutta toisena oli ajettava ruutulipulle. Tulos ei ollut pettymys vaikka voitto olikin mielessä. Onhan se aina siistiä nousta podiumille, Trogen sanoo.

Trogen siis ajoi kauden kolmesta ensimmäisestä RX Academyn osakilpailusta kaksi ja kauden kaksi viimeistä osakilpailua jäävät väliin formulakiireiden takia.

– Haluan vielä välittää suuret kiitokset kaikille kannattajilleni jotka olitte Kaanaassa, sekä Jussi Pinomäelle ja koko Set Promotionin porukalle. Oli mahtavat kaksi crossikisaa ja jos joskus vielä saan mahdollisuuden, niin… ei pidä koskaan sanoa ei koskaan, Trogen hymyilee.

Trogenin kiireinen kausi jatkuu heinäkuun 14.-15. päivä, jolloin ajetaan kauden neljäs kilpailuviikonloppu Moskovassa.

– Nyt viedään taas ajohaalarit äidille pesuun ja vaihdetaan lajia. Ensi viikolla olen Venäjällä ajamassa formulaa, Trogen päätti.

Lue myös! RX Academy: Kolme osakilpailua, kolme eri voittajaa – Kaanaassa Jesse Kallion juhlat (9.7.2017)

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit