RX Academylla halutaan luoda rallicrossin maailmanmestareita – “Hieno lisä AKK:n nuorten kuljettajien koulutusohjelmiin”

17.11.2016 / 15:11
Reinis Nitiss, Andreas Bakkerud ja Toomas Heikkinen Helsingissä torstaina (Kuva: AKK Sports).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun kansallinen lajiliitto AKK ja Set Promotion esittelivät tänään Auto 2016 –tapahtumassa uuden valmennusohjelman, jonka tarkoituksena on vauhdittaa nuorten, lahjakkaiden rallicrosskuljettajien tietä kohti maailmanhuippua. RX Academy ajetaan osana Rallicrossin SM-sarjaa ja voittajalle on luvassa huomattava kannustin EM-sarjaan.

RX Academy -konseptin avulla nuorille, kunnianhimoisille rallicross-kuljettajille tarjotaan ammattimainen kilpailuympäristö – ikään kuin ensimmäinen askel kohti rallicrossin MM-titteliä. Kaudella 2017 akatemia liitetään osaksi viisi osakilpailua käsittävää Rallicrossin SM-sarjaa. “Akatemian rehtoriksi” on pestattu rallicrossin entinen Euroopan mestari Jussi Pinomäki.

– Mahtavaa, että pääsemme yhdessä RX Academyn kautta vauhdittamaan lahjakkuuksien matkaa maailman huipulle. Kokonaisvaltaisen valmennuksen lisäksi autoissa on tarpeeksi haastetta: Clio Cup RX –kilpureissa käytetään alustojen, moottorien ja vaihteistojen osalta aitoa racing-teknologiaa. Tämänkaltaisissa valmennusohjelmissa ei ole aiemmin käytetty näin kovan luokan kilpa-autoja, Pinomäki taustoittaa AKK:n tiedotteessa.

Renaultin tuoreimpaan Clio Cupiin perustuvien autojen voimanlähteenä on 1,6-litrainen turboahdettu 220-hevosvoimainen moottori, mikä kuusivaihteisen sekventiaalisen vaihdelaatikon kanssa antaa RX Academyn kuskeille ainutlaatuisen tilaisuuden ajaa kilpaa ammattilaisten rakentamalla, korkeatasoisella kalustolla.

“Halutaan vahvistaa entisestään suomalaisen autourheilun menestystarinaa”

Vuoden 2017 RX Academy -voittajaa odottaa täysin rahoitettu paikka kauden 2018 rallicrossin EM-sarjassa, Super1600-luokassa, tai vaihtoehtoisesti huomattava avustus RX2-sarjassa ajamiseen. Akatemian kilpailijat ajavat identtisillä Renault Clio Cup RX -autoilla, jotka toimittaa monia Euroopan mestaruuksia voittanut Set Promotion. Lisäksi akatemialaiset saavat henkistä ja fyysistä valmennusta, sekä opetusta niin PR- kuin ajotaidoissakin.

RX Academy on suunnattu Skandinavian ja Baltian maista, sekä Venäjältä tuleville kuljettajille. Kaudella 2017 sarjan mentoreina nähdään MM-sarjan osakilpailuvoittojakin napsineet Andreas Bakkerud, Reinis Nitiss ja Toomas Heikkinen.

– RX Academy on hieno lisä AKK:n nuorten kuljettajien koulutusohjelmiin, joilla pääsemme rakentamaan yhdessä suomalaisen autourheilun tulevaisuutta. Tulevaisuuden Tähti –kilpailu rallissa ja Koiranen GP:n kanssa toteutettu F4–konsepti rata-ajon puolella toimivat myös lahjakkuuksien ponnahduslautana. Näillä kaikilla projekteilla halutaan vahvistaa entisestään suomalaisen autourheilun menestystarinaa, AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio kuvailee.

Akatemiaan mukaan pääseville kuskeille ei ole asetettu yläikärajaa, mutta vain 24-vuotiailla ja sitä nuoremmilla kuljettajilla on mahdollisuus voittaa palkintona oleva ajopesti. RX Academyyn vaadittava vähimmäisikä on 14 vuotta. Kokonaiskustannus kauden 2017 RX Academyyn osallistumiselle on 43700 euroa (+ alv). Pakettiin kuuluu kilpailujen lisäksi kaksi virallista testipäivää, sekä yksi ennen kauden alkua järjestettävä harjoitusleiri. Kuljettajille on tarjolla myös maksimissaan viisi ylimääräistä testipäivää.

Lähde: AKK Sportsin tiedote


Facebook kommentit