Säädöt kateissa, mutta Grönholm ruoski myös omaa ajoaan – “Molempien summa”

17.10.2020 / 21:18
Niclas Grönholm on ajanut Barcelonassa kolme kertaa peräkkäin neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX Taneco -tiimin Niclas Grönholm ajoi lauantaina Barcelonassa, Espanjassa rallicrossin MM-sarjan kauden seitsemännessä osakilpailussa neljänneksi.

Niclas Grönholmille, 24, neljäs sija Espanjan MM-osakilpailussa oli jo kolmas peräkkäinen. Tosin siinä missä vuosien 2018 ja 2019 Barcelonasta tulleet neljännet sijat jossain määrin Grönholmille maistuivat ja varsinkin niistä ensimmäinen, joka oli siihen mennessä inkoolaisen uran paras MM-sijoitus, niin nyt tullut neljäs sija oli Grönholmille pettymys. MM-pistekolmosena kauden seitsemänteen MM-osakilpailuun startannut Hyundai-kuljettaja kun putosi neljännen sijan myötä myös MM-pisteissä neljänneksi.

– Aika hankala päivä, ei saatu taaskaan autoa sellaiseksi kuin sen kuuluu olla. Molemmat tiimin autot oli aika hukassa, eikä tiedetä oikein mistä se johtuu. Pitää käydä tarkkaan läpi tänään. Neljäs sija oli se mitä tänään ansaittiin, Grönholm myönsi UrheiluUutiset Motorsportille kilpailun jälkeen.

Grönholm on tällä kaudella napannut seitsemästä osakilpailusta yhteensä kuusi finaalipaikkaa, mutta palkintosijoituksia on kertynyt vasta yksi: voitto Kouvolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Siinä missä GRX Taneco -tiimillä oli Barcelonassa ongelmia Hyundain säätöjen kanssa, löysi Grönholm parannettavaa myös omasta ajostaan.

– Eihän se ajokaan välttämättä ollut sellaista mitä sen pitäisi olla, vaikka auto vähän huono olikin. Ehkä olisi pitänyt pärjätä paremmin sen kanssa, vaikka olikin huono. Sitten vasta semifinaalissa ja finaalissa sai vaadittavan “attackin” siihen hommaan. Se jäi puuttumaan alkuerissä, mutta ei sekään yksinään riitä selitykseksi. Molempien summa, Grönholm puntaroi.

Grönholmin ajosta oli koko lauantain ajan havaittavissa se, että auto oli varsin levoton ajettava ja etenkin liukkailla soraosuuksilla kuljettajan mainitsema pidon puute näkyi selkeästi.

– Välillä ei ollut pitoa kummassakaan päässä ja välillä sitten etu- tai takapäässä. Loppuun (semifinaalit, finaali) saatiin auton takapäätä paremmaksi, mutta sitten se alkoi puskemaan. Pitää käydä läpi, että miten sitä saataisiin paremmaksi. Ainahan tuon auton kanssa varsinkin keulan osalta on ollut aiempinakin vuosina hankalaa, ei se siinä mielessä mikään uusi juttu ole. Riippuu paljon myös radasta. Pitää löytää oikea balanssi siihen, Grönholm korosti.

 

Niclas Grönholm on yltänyt tänä vuonna yhteen palkintosijoitukseen, Kouvolassa, mistä tuli voitto (Kuva: RPF).

 

“Sitten voisi olla eri asia”

Latvian ja Espanjan kilpailuviikonloppujen välissä taukoa oli kolme viikkoa. Siinä missä useat MM-sarjan tiimit, muun muassa ykkös- ja kolmossijat nyt napannut Hansen-tiimi, sekä ranskalaisen GCK:n Renaultit, olivat ajaneet tauon aikana testiä, ei GRX Taneco -tiimiä radalla testityössä nähty.

– Ei käyty testaamassa. Kyllähän mekin oltaisiin Suomessa pystytty ajamaan, mutta muut asiat esti sen, Grönholm sanoi.

Etenkin Hansenin tiimi korosti lauantaisen menestyksensä myötä, että nyt tulleen selkeän tulosparannuksen taustalla oli juuri tauolla ajetut useat testipäivät tiimin kotimaassa Ruotsissa. Ennen Barcelonan lauantain kilpailua Hansenit Peugeoteillaan olivat saalistaneet 12 yrityksellä (kuusi osakilpailua, kaksi kuljettajaa) kolme kolmatta sijaa ja nyt siis tuli samasta kilpailusta kauden avausvoitto, sekä kolmas sija.

Grönholm kuitenkin muistuttaa, että Barcelonan rata on aiemminkin sopinut hyvin Hansen-tiimille.

– Tietysti se jo vaikuttaa, että pääset ajamaan ja varmasti he ovat löytäneet siihen autoon parannusta. Mutta toisaalta heidän tiimi on ollut vahva Barcelonassa jo vuodesta 2015 lähtien, tämä rata sopii jotenkin poikkeuksellisen hyvin niiden autolle. Uskoisin, että Belgian rata, missä he viime vuonna eivät olleet niin hyviä, että siellä nähdään ovatko he menneet eteenpäin, Grönholm pohti marraskuussa ajettavaa Belgian MM-osakilpailua.

Nyt kun MM-sarjassa koronan takia neljän ensimmäisen kilpailuviikonlopun aikana jokaisessa niistä ajetaan kaksi osakilpailua, ei GRX Taneco -tiimissä ehditä kauan miettimään lauantain kilpailun pettymystä, vaan katseet on nopeasti suunnattava jo sunnuntaina edessä olevaan seuraavaan osakilpailuun. Grönholmin mukaan tämä tilanne on heidän kannaltaan parempi, että seuraava osakilpailu on edessä heti, eikä vasta esimerkiksi kahden, kolmen viikon tauon jälkeen.

– Kyllähän se toisaalta ihan hyvä asia loppupeleissä on, että päästään heti koittamaan. Näkee, kun tehdään muutoksia, että mihin suuntaan mennään. Jos miettii, että oltaisiin mestaruustaistelussa ja olisi tälläinen päivä, niin sitten voisi olla eri asia. Nythän tuo piste-ero on kärkeen jo sen verran iso, niin sitten tilanne voisi olla hermostuneempi, että löydetäänkö ne säädöt seuraavalle päivälle, Grönholm vertaili.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Tuomaristo ei tehnyt muutoksia Barcelonan tuloksiin, Grönholm neljäs – “Nuhtelu”


Facebook kommentit