Saksan MM-rallin uutuus herätti ihmetystä Toyota-tallissa – “Kuin rata-autoilua”

23.8.2019 / 00:15
Kris Meeke Saksan MM-rallin avaus-ek:lla (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Saksan MM-rallissa torstain ohjelma piti sisällään jotain sellaista mitä ei aiemmin olla rallin MM-sarjassa nähty.

Rallin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Saksan asfaltilla. Normaalisti torstaina käynnistyvät MM-rallit ovat tarjonneet avauserikoiskokeena yleisöerikoiskokeita kaupungin keskustassa, stadioneilla tai raviradoilla. Tällä kertaa Saksassa ei tälläistä “mikkihiiripätkää” kuitenkaan nähty, vaan kyseessä oli niin sanottu normaali erikoiskoe, joka kaiken lisäksi ajettiin aamupäivällä kilpailun testierikoiskokeena.

– Torstai oli rallikuskille varsin epätavallinen päivä, kun he saivat harjoitella samaa erikoiskoetta useaan kertaan kilpailuvauhdilla ennen kuin se ajettiin osana kilpailua illalla, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi tallinsa tiedotteessa.

Koskaan aiemmin ei MM-sarjassa ole testierikoiskoe ollut sama, kuin mitä on ajettu erikoiskokeena saman vuoden kilpailussa.

– Tämä päivä oli vähän niin kuin rata-autoilua, kun ajoimme samaa tietä useaan kertaan. Se pätkä kuitenkin edusti hyvin koko edessä olevaa rallia, joten oli hyvä saada tuntumaa siitä mitä on tulossa, avauserikoiskokeella nopeimman ajan ajanut MM-sarjan pistejohtaja Ott Tänak kehui.

Myös Tänakin tallikaveri Kris Meeke nosti kommenteissaan esiin Saksan MM-rallin avauspäivän erikoisuuden.

– Se, että testierikoiskoe ja kilpailun avauserikoiskoe olivat sama, oli aika uniikki konsepti. Kyseessä oli erikoiskoe mitä en ollut koskaan ajanut aikaisemmin, joten ajoin testierikoiskokeella vielä yhden ylimääräisen vedon, jotta löysin parhaan mahdollisen rytmin ennen kilpailun starttia, Meeke kuvaili.

Toden teolla Saksassa päästään vauhtiin perjantaina, kun ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 106 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 11.14 Suomen aikaa. Mäkinen uskoo, että taistelu kilpailun voitosta ja kärkisijoista tulee olemaan tämänvuotisessa Saksan MM-rallissa äärimmäisen tasainen.

– Normaalisti sään ennustaminen täällä on vaikeaa, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että sää tulee olemaan vakaa ja on kuivaa. Se saattaa tehdä taistelusta vieläkin tasaisempaa ja kovempaa kuin yleensä on ollut, Mäkinen ennakoi.

 

 

Lue myös! Tänakilta millintarkkaa työtä, peilittömällä Toyotalla kärkeen – “Äärimmäisen tiukkaa” (22.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit