Salo ei selitellyt anturivialla, myönsi rehdisti ettei kulkenut – “Ilman sitäkin vastaantulija”

7.9.2018 / 02:52
Juha Salo jäi kauden kuudennessa SM-rallissa kauas kärjestä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Hannu’s Rally Teamin Juha Salo yhdessä kartanlukijansa Topi Luhtisen kanssa jäi rallin SM-sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa viime viikonloppuna yhdeksänneksi. Samalla rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin mahdollisuudet nousta vielä mukaan mitalitaisteluun kuluvan kauden osalta murenivat käytännössä lopullisesti.

Juha Salolle kuluva kausi on ollut vaikea. Karkkilalainen on jäänyt kuudessa ajetussa osakilpailussa kokonaan ilman palkintosijoituksia, kun esimerkiksi viime kaudella SM1-luokassa SM-hopealle ajanut Salo ajoi seitsemässä osakilpailussa kolmen parhaan joukkoon neljä kertaa. Sastamalan ja Huittisten ympäristössä viime lauantaina ajettu kauden kuudes osakilpailu toi Salolle yhdeksännen sijan ja eroa kärkeen kertyi yli minuutti.

– Huono kilpailu. En päässyt siihen vauhtiin mitä olisin halunnut, pettynyt Salo kommentoi viimeisen erikoiskokeen jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Salon menoa viisi ensimmäistä erikoiskoetta hidasti anturivika, joka korjattiin toisella huoltotauolla. Salon mukaan vian korjaaminen auttoikin kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle, mutta samalla Salo myös rehdisti myönsi, että kyseisen vian taakse meneminen olisi selittelyä. Kun ei kulkenut, niin ei vaan kulkenut.

– Ilman sitä vikaakin olisin ollut vastaantulija. Ehkä 15-20 sekuntia menetin sen takia, Salo myönsi.

SM-sarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Turussa ja Salossa syyskuun viimeisenä viikonloppuna jaossa ovat 1,5-kertaiset pisteet, eli voittaja kuittaa 37,5 pisteen potin. Vaikka Salon ero kolmantena pisteissä olevaan Emil Lindholmiin nähden onkin tasan 30 pistettä, niin Salon kohdalla realismia on tavoitella kauden viimeisessä osakilpailussa nousua loppupisteissä viiden parhaan joukkoon.

Neljäntenä olevalla Marko Männyllä pisteitä on 59, Nikolay Gryazinilla 57 ja Salolla, sijalla kuusi, 44 pistettä.

– Sijoitus viiden parhaan joukossa olisi kaudelle hyvä lopputulos, kesäkauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Kouvolassa ja Seinäjoella viidenneksi ajanut Salo pohti.

Mikäli sääennusteet Sastamalan ja Huittisten alueen osalta viime lauantaina olisivat pitäneet sataprosenttisesti paikkansa, niin koko ralli olisi ajettu vesisateessa. Nyt sadetta saatiin vain kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle.

– Ei se ainakaan helpottanut. Näin, että Männyllä oli ongelma ja oltiin viisi sekuntia edellä ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Ajattelin, että tottakai se yrittää meidän ohi vielä päästä. Yritin itsekin tulla sen mitä päästiin, mutta oli aika tarkalla, että ei kaatunut toiseksi viimeisellä pätkällä. Turhia “liippejä”, kun liejua aika paljon, mutta tämä kuuluu ralliin. Kaikissa olosuhteissahan pitää suoriutua, 14,5 sekunnilla lopulta Männyn kukistanut Salo naurahti.

Rallin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Turun ja Salon seudulla syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit