MOTORSPORT

Salo Kaloppi Rallin ykkösnimi – “Syksyn SM-ralleissa pitää olla kärkiporukassa”

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo tekee paluun pitkältä kilpailutauolta elokuun viimeisenä viikonloppuna ajettavassa Kaloppi Rallissa.

Kuten niin monella rallikuljettajalla, niin myös Juha Salolla, 44, kilpailukausi kuluvan vuoden osalta katkesi helmikuussa ajetun Joensuun SM-rallin jälkeen ja syynä tietenkin oli koronapandemia. Kun Salo tekee paluun kilpailujen pariin elokuun viimeisenä viikonloppuna Kaloppi Rallissa, tulee edellisestä kilpailusta kuluneeksi tasan puoli vuotta. Pitkä kilpailutauko palautti rallin kymmenkertaisen Suomen mestarin ajatuksiin 21 vuoden takaiset tapahtumat.

– Onhan tämä ollut erikoinen tilanne, kun puhtaasta kilpailemisesta näinkin pitkä tauko. Toki olen aktiiviurallani koronaakin pidemmän tauon ajamisesta kertaalleen viettänyt. Siirryin kaudella 1999 ensi kertaa ajamaan N-ryhmän Mitsubishia ja onnistuin heti telomaan jalkani niin, että lääkäri määräsi puolen vuoden ajotauon rallista. Mutta ei tässä toimettomana ole oltu, asiakastapahtumissa ja testeissä olen pitänyt ajotuntumaa yllä, Salo sanoo tiedotteessaan.

Sen lisäksi, että koronapandemia meni ja esti kilpailemisen keväällä ja kesällä, on Salon osalta kuluva kausi tarjonnut lähinnä vain pettymyksiä myös silloin, kun kilpailemaan päästiin. Talvikaudella Rovaniemen ja Mikkelin SM-rallit päättyivät keskeytyksiin, kun taas Joensuusta tuli SM1-luokan kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet. Tälle kaudelle tavoitteena ollut uran 11. Suomen mestaruus on jo karannut käsistä.

– Talven viimeisessä SM-osakilpailussa Itärallissa olimme kilpailun alussa hyvässä vauhdissa, mutta vauhtimme hiipui loppua kohden, eikä ajamiseni enää ollut sitä mitä sen piti olla, Salo muistelee puolen vuoden takaisia tapahtumia.

Karkkilan UA:n ja Lopen UA:n järjestämä Kaloppi Ralli ajetaan lauantaina 29. elokuuta ja kilpailukeskuksena toimii ABC Masuuni Karkkilassa. Kilpailureitti tekee paluun pitkän tauon jälkeen Karkkilan ja Vihdin teille. Kilpailussa ajetaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 33 kilometriä ja koska erikoiskokeet sijaitsevat pienellä alueella, tulee reitin kokonaispituudeksi vain noin 89 kilometriä.

Selvää on, että Salolle Kaloppi Ralli tarkoittaa ennen kaikkea kenraalia syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavaa Kouvolan SM-rallia silmällä pitäen ja samalla karkkilalainen saa myös pitkän kilpailutauon poikki. Kaloppi Rallin lisäksi Salon suunnitelmissa on ajaa ennen Kouvolaa myös yksi testipäivä.

– Tarkoitus olisi, että ratin ja penkin väli saadaan parhaaseen mahdolliseen iskuun. Syksyn SM-ralleissa pitää olla kärkiporukassa mukana. Toki lähtökohtaisesti Skoda on jo niin hyvä ralliauto, että mitään suurempaa säätämistä ei autoomme tarvitse tehdä. Se on hyvässä iskussa. Teemme pientä hiomista. Saimme kesän testeistä taas lisää tietoa ja hyvät kilometrit alle. Pääsin hyvin ajorytmiin kiinni, joten valmiita olemme, Salo vakuuttaa.

Kaloppi Rallissa mukana nähdään myös muun muassa rallin SM-sarjan SM3-luokan pistejohtaja Lauri Joona, Teemu Tahko, Juha Salminen, Arttu Lähdeniemi, Mikko Lehti, Kalle Markkanen, Antero Laine, sekä Ilmo Lario ja BMW M3.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Juha Salon kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com