Salo starttaa Tampereen finaaliin ilman menestyspaineita – “Siinä taistelussa meillä ei ole hävittävää”

26.9.2017 / 15:00

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan ratkaisut ajetaan tulevana viikonloppuna Pirkanmaalla Lempäälässä. Kaksipäiväisessä finaaliosakilpailussa on jaossa 1,5-kertaiset SM-pisteet, joten SM2-luokkaa lukuun ottamatta Suomen mestarien nimet selviävät vasta lauantai-iltana kilpailun maalissa Lempäälässä.

SM1-luokan pistetilanteen toiselta sijalta finaaliralliin starttaava Hannu’s Senior Rally Teamin Juha Salo hakee päätöskisasta uransa 11. Suomen mestaruutta. Luokan mestaruustaistelussa ennakkoasetelma on se, että Salon voittaessa hän on mestari, mikäli SM1-luokan pistejohdossa oleva Teemu Asunmaa jää neljänneksi tai tätä heikommalle sijalle.

– Tällä kertaa pääsemme starttaamaan paineitta reitille. Meillä on jonkin värinen mitali varma, mestaruutta tottakai tavoitellaan ja siinä taistelussa meillä ei ole hävittävää. Pistetään menemään kaikki mitä löytyy, Salo suunnittelee.

Mestaruudesta taistelevat Salo ja hänen kartanlukijansa Jarno Ottman starttaavat reitille Asunmaan perään. Kärkikaksikko avaa reittiä, kun Asunmaa ajaa lähtönumerolla yksi ja Salo numerolla kaksi.

– Kun pääsemme ajamaan kärjessä, niin voimme käyttää tietä enemmän hyödyksi, mutta samalla puhdistamme ajolinjaa irtohiekasta takanamme ajaville. Meille molemmille liukkautta riittää ja siksi veikkaan, että takanamme (Marko) Mänty, (Jesse) Turunen ja (Eerik) Pietarinen tulevat kovaa, Salo ennakoi.

– Viikonlopun aikana reitillä ajetaan ainoastaan Uskilan erikoiskoe kahdesti. Muilla pätkillä piirrämme ajolinjoja ja kärsimme siitä jonkin verran, Salo muistuttaa.

Viime viikonlopulla ajetuissa testeissä Salo sääti Peugeot 208 T16 R5:n hyvään iskuun.

– Automme toimii hienosti, kuten edellisessä kisassakin Uudessakaupungissa. Juuri tuohon kisaan kisaan muutin hieman ajotyyliäni ja -tapaani ja se toi hyvän tuloksen. Auto tuntui testeissä hyvältä, joten viikonloppuna ei pidä ihmetellä mitään vaan antaa mennä vaan.

Salo tietää omasta kokemuksesta, että jonkun määrätyn sijoituksen varmistaminen on aina helpommin sanottu kuin tehty.

– Autoa kuuntelee varmasti ihan eri tavalla kuin ennen. Pitkä viikonloppu tiedossa ja maaliin meidän molempien pitää myös päästä. Aiomme Jarnon kanssa pitää pätkillä hauskaa ja katsotaan, mitä siitä sitten seuraa, Salo suunnittelee.

Lempäälässä ja Pirkanmaalla ajettava rallin SM-sarjan finaaliosakilpailu käynnistyy Lempäälän Real Parkista perjantaina kello 18.01.

Teksti ja kuva: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus


Facebook kommentit