MOTORSPORT

Salon kauden avausvoitto tiivistää mestaruustaistelua – “Vihdoin tämä kuiva kausi on ohi”

Rallin SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu’s Senior Rally Teamin Juha Salo, sekä kartanlukija Jarno Ottman ajoivat kauden avausvoiton SM Oili Jalonen -rallissa Uudessakaupungissa lauantaina. Lajin kymmenkertaisen mestarin voitto ei olisi mestaruustaistelun kannalta voinut parempaan saumaan osua, sillä ykkössijansa turvin Salo kavensi piste-eron sarjaa johtavaan Teemu Asunmaahan nähden 16 pisteeseen.

SM-rallikauden finaalissa syyskuun lopulla Tampereella on jaossa korotetut SM-pisteet. Pelin henki on se, että mikäli Juha Salo tuo Peugeot 208 T16 R5 -autonsa toistamiseen ykkösenä ruutulipulle, mestaruuden voittaakseen Asunmaan pitää sijoittua rallissa vähintään neljänneksi.

– Vihdoin tämä kuiva kausi on ohi. Voitto tuli tärkeään paikkaan. Meillä on vielä mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Tiedän kokemuksesta, että kärkipään sijan varmistelu Tampereen tyylisessä rallissa ei ole helppo tehtävä. Taistelumme jatkuu, Salo kommentoi kilpailun jälkeen.

Ennen rallin kahta viimeistä erikoiskoetta Salo ajoi rallissa toisena 14 sekunnin päässä Asunmaasta. Sannaisen erikoiskoe Uudessakaupungissa on ratkaissut jo useita ralleja ja niin se teki tälläkin kertaa. Asunmaa kärsi erikoiskokeella rengasrikon ja putosi rallissa neljänneksi.

– Rallin neljällä ensimmäisellä ek:lla emme oikein päässeet mihinkään. Sade ei vain sovi meille. Teimme päivähuollossa automme asetuksiin muutoksia ja ne auttoivat. Vauhtia löytyi ja pääsimme pitkästä aikaa myös pohja-ajan makuun. Tampereelle emme lähde laskemaan pisteitä, vaan ajamaan omaa kisaamme. Se kävi täällä selväksi, että finaalikisaan pitää lähteä heti alusta terävämmin mukaan, Salo päätti.

Rallin SM-sarjan päätösosakilpailu Tampereella on kaksipäiväinen tapahtuma. Ralli käynnistyy perjantaina 29. päivä syyskuuta kolmella erikoiskokeella ja päättyy 30. syyskuuta lauantaina, jolloin ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta.

Uudenkaupungin SM-rallin yleiskilpailun epäviralliset lopputulokset

1) Juha Salo (Peugeot) 48.21,2
2) Jarkko Nikara (Subaru) + 12,8
3) Hiroki Arai (Ford) + 20,9
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 27,6
5) Takamoto Katsuta (Ford) + 30,7
6) Jesse Turunen (Hyundai) + 32,0

SM1-luokan epävirallinen pistetilanne 6/7 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 114
2) Juha Salo 98
3) Jarkko Nikara 74
4) Marko Mänty 59

Lue myös! Rengasrikko pudotti Asunmaan kärkipaikalta neljänneksi – ”Johonkin kiveen se ilmeisesti osui” (9.9.2017)

Teksti: Marko Mäkinen, Juha Salon tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com