MOTORSPORT

Sami Seliö viides, Filip Roms yhdeksäs F1-veneiden MM-finaalin aika-ajossa

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö starttaa F1-veneiden Sharjahin GP-osakilpailuun viidennestä ruudusta. Kauden viimeisen MM-osakilpailun paalulle ajoi Ruotsin Jonas Andersson. Valmistajien mestaruustaistelussa mukana olevan suomalaisitalialaistiimin Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs.

F1-veneiden kauden viimeisen MM-osakilpailun Sharjahin GP:n aika-ajossa viidenneksi sijoittunut Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö oli pettynyt suoritukseensa.

– Aika-ajon toisessa osiossa vene tuli aallolta rajusti vedenpintaan ja siinä rysähdyksessä näyttö ohjaamosta pimeni. En tiennyt esimerkiksi moottorin korkeutta, ja en uskaltanut ottaa sellaista riskiä, joka olisi voinut päätyä ympäriajoon.

– Myös oma ajoni ei ollut tänään kummoista ja valitsin liian pienen potkurin. Peiliin saa katsoa. Tein muutaman ajovirheen, jotka maksoivat aikaa. Pääasia on että vene on ehjänä. Huomenna taistellaan loppuun asti mitaleista ja joukkuemestaruudesta, Seliö lupaa.

MM-pisteissä viidentenä olevalla Seliöllä on mahdollisuus ajaa huomenna MM-hopea ja –pronssimitaleista. Myös joukkuemestaruuteen suomalaisitalialaistiimillä on hyvät mahdollisuudet, sillä Mac-Croc Baba Racing on valmistajien MM-pistetaulukossa toisena.

Tiimin toinen kuljettaja Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs. Nurmijärveläiskuljettaja joutui kuitenkin keskeyttämään aika-ajon toisen osion teknisen vian vuoksi.

– Radan ainoalta oikealle kääntyvästä mutkasta vene nousi aika korkealle ilmaan ja kun se tuli perä edellä alas, veto hävisi. Todennäköisesti vaihdelaatikon pystyakseli meni poikki.

– Ennen keskeytystä kaikki oli jo pelissä ja vähän enemmänkin, joten teknisen vian takia en menettänyt sijoja, Roms totesi.

Sharjahin GP starttaa liikkeelle huomenna perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa.

Lähde: Mad-Croc Baba Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com