Sami-Matti Trogen testaamaan Koiranen GP:n F4-autoa: “Tuli vähän puskista”

20.1.2017 / 09:39
Sami-Matti Trogen testaa tammikuun lopussa Koiranen GP:n F4-autoa. Tuleva kausi sujuu kuitenkin näillä näkymin rallicrossin parissa.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicross-lahjakkuutena tunnettu 14-vuotias Sami-Matti Trogen lähtee testaamaan Koiranen GP:n F4-autoa. Koiranen GP:n järjestämä Formula 4 -testi ajetaan Barcelonan perinteikkäällä F1-radalla 30-31.1.2017.

– Osallistun testeihin kahtena päivänä ja ajan kokonaisuudessaan noin 600 km. Tämä upea mahdollisuus tuli vähän puskista, vaikka siitä onkin muutamaan kertaan juteltu, Trogen sanoo.

14-vuotias lohjalainen Sami-Matti Trogen tunnetaan lahjakkuudestaan autourheilun ja erityisesti rallicrossin parissa. Hän on väläytellyt kovilla sijoituksilla mm. Rallycross Challenge Europe- sarjan osakilpailussa Unkarissa, jonka hän voitti historian nuorimpana kuljettajana viime kesänä. Kaudella 2016 hän voitti rallicrossissa myös Viron mestaruuden junioreiden 1600-luokassa.

Koiranen GP on vuonna 1997 perustettu formulatalli, joka aloitti toimintansa Suomessa, mutta on jo 2000-luvun alusta toiminut kansainvälisissä sarjoissa. Tallia operoi Marko Koiranen tiimeineen ja tallissa ovat ajaneet uransa alkuaikoina mm. Valtteri Bottas, Daniil Kvyat, Carlos Sainz junior ja Niko Kari.

– Tämä on minulle aivan ainutkertainen mahdollisuus, lähden testeihin keskittyneenä ja nöyrin mielin. Haluan ottaa siitä kaiken irti ja oppia uusia asioita.

Sami-Matti Trogen osallistuu kaudella 2017 Suomessa ajettavaan Rallycrossin RX Academy -sarjaan, johon kuuluu viisi osakilpailua. Kotimaan lisäksi hän kilpailee Rallycross Challenge Europe -sarjassa, kunhan viimeisetkin palaset loksahtavat paikoilleen. Näiden lisäksi Trogen osallistuu myös jääradan SM-sarjaan. Tavoitteena on ajaa kauden mittaan 15-16 kilpailua, joten kilometrejä on nuorukaiselle luvassa.

– Olen ajanut  alkutalven aikana lähes päivittäin testiä simulaattorilla, Barcelonan rata on minulle tuttu tämän takia. Simulaattorista on paljon hyötyä, ei tarvitse opetella rataa ihan tyhjästä vaan voi enemmän keskittyä autoon ja sen opetteluun.

Sami-Matin taustajoukkoihin vahvasti kuuluva Matti Alamäki operoi X-R’cer ammattitason ajosimulaattoreiden parissa ja on tuonut tämän harjoittelumuodon myös Sami-Matin päivittäiseen toimintaan.

– Olen ollut mukana järjestämässä Sami-Matille tätä mahdollisuutta ja odotan mielenkiinnolla testiä. Tulen seuraamaan testiä paikan päällä ja olen varma, että hän tulee pärjäämään hyvin, Alamäki sanoo.

– Sami-Matti on erittäin motivoitunut autourheilija ja hänen asenteella mennään pitkälle. Ajaminen huipulla crossissa ja lajin parissa uran luominen vaatii, että on osattava nopeasti sopeutua erilaisille radoille ja pinnoille, joten tämä testi tukee Sami-Matin tavoitteita, mentori Alamäki toteaa.

Sami-Matti Trogen aloitti autourheilu-uransa Suomessa ajettavassa Crosskart 125 -luokassa. Jo alkuaikoina tuli selväksi, että hän tavoittelee ammattilaisuraa autourheilusta. Hän harjoittelee ajamisen lisäksi fysiikkaa päivittäin ja hänellä on tarkka fyysisen harjoittelun ohjelma. Tämän lisäksi hänellä on myös mentaalivalmentaja, manageri, tiedottaja ja vahvat taustajoukot.

– Olen päättänyt tulla autourheilun ammattilaiseksi ja tämä F4-testi tukee sitä unelmaa loistavasti, Sami-Matti Trogen sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lähde: Sami-Matti Trogenin tiedote


Facebook kommentit