Samuli Vuorisalo sivussa koko loppukauden – “Todella vaikea paikka”

4.5.2019 / 06:36
Samuli Vuorisalo Kouvolan SM-rallissa helmikuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Nelivetodebyytissään Kouvolan SM-rallissa viime helmikuussa rajun ulosajon kokenut ja siinä loukkaantunut Samuli Vuorisalo joutuu olemaan koko loppukauden ajan sivussa kilpailutoiminnasta.

Rallin SM-sarjassa kaksivetoisten autojen SM3-luokassa hienoa tulosta viime vuosina takonut Samuli Vuorisalo debytoi nelivetoisen auton ratissa helmikuussa Kouvolassa. Kolmen erikoiskokeen jälkeen sijoitus yleiskilpailussa oli viides, vauhti oli nousujohteista, mutta sitten neljännellä erikoiskokeella Vuorisalon ohjastama Skoda Fabia R5 -auto lipsahti ulos tieltä ja osui rajusti puuhun. Viimeiset pari kuukautta Vuorisalo on toipunut tuosta kovasta tällistä.

– Lepoa ja rauhallisesti olemista, sitä se on nyt ollut. Olen aina tottunut olemaan liikkeessä ja touhuamaan jotakin joten nyt, kun on oikeasti joutunut pysähtymään, niin ei se helppoa ole ollut. Mutta ihan kohtalaisesti ollaan selviydytty tähän mennessä, Vuorisalo kuvailee sairauslomaansa tiedotteessaan.

25-vuotiaalla Vuorisalolla on vielä pitkä odotus edessään, ennen kuin paluu ralleihin on edessä, sillä lääkärien suosituksesta naantalilainen joutuu olemaan sivussa kilpailutoiminnasta koko loppuvuoden ajan.

– Todella vaikea paikka itselle. Toki kun on terveydestä kyse, niin se ei ole koskaan asia, jota voi ottaa kevyesti. Tärkeintä on, että saan itseni kuntoon, jotta pääsen jatkamaan taas täydellä teholla tämän rakkaan lajin parissa, Vuorisalo sanoo.

Vuorisalon kartanlukija Henri Arpiainen pystyi sen sijaan tekemään paluun nopealla aikataululla takaisin ralliautoon, kun hän luki jo maaliskuussa nuotteja Jari Ketomaalle Joensuun SM-rallissa.

– Luonnollisesti olen iloinen ja helpottunut siitä, että “Henkka” pääsi nopealla aikataululla takaisin kartturin jakkaralle. Katsotaan, jos itse pääsisi jo syksyllä mukaan esimerkiksi toimitsijatehtävien muodossa. Kilpailullisesti tositoimiin ei kuitenkaan siis lähdetä ennen ensi vuotta, Vuorisalo päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit