Samuli Vuorisalon comeback sujui voitokkaasti – “Yllättyneet fiilikset”

23.5.2017 / 08:13
Samuli Vuorisalo ajoi Riihimäellä SM3-luokan voittoon (Kuva: JiiPee Virtanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkauden avauskisa kurvailtiin menneenä lauantaina Riihimäen maisemissa. SM3-luokkaan paluun tehnyt sarjan entinen mestari Samuli Vuorisalo ajoi yhdessä kartanlukijansa Henri Arpiaisen kanssa luokkavoiton kovan taistelun jälkeen. Kaksikko kukisti 4,6 sekunnin erolla toiseksi tulleen Olli Pollarin ja kolmanneksi tulleeseen Miika Hokkaseen eroa kertyi 12,3 sekuntia.

Samuli Vuorisalon paluu SM-sarjaan sai parhaimman mahdollisen alun. Heti avauskisassa vauhti riitti voittoon vaikeuksista huolimatta, joka pisti nuoren miehen suun ”messingille”.

– Loistavat, jopa yllättyneet fiilikset voitosta. En välttämättä odottanut, että heti ensimmäisessä kisassa ajettaisiin voitosta, vaikka totta kai sitä lähdettiin tavoittelemaan. Hieno juttu kaikkinensa ja oli kiva huomata, että vauhti on vielä tallella tauosta huolimatta. Iso kiitos tiimille loistavasta työstä, sekä kartanlukijalle täydellisestä suorituksesta, Vuorisalo hehkutti rallin jälkeen.

– Kisa lähti heti hyvin liikkeelle ja ajoimme avauspätkälle pohjat kohtalaisen rauhallisella suorituksella. Sitten alettiin ajamaan enemmän tosissaan rallia, jonka jälkeen virheitäkin alkoi tulla matkaan. Kolmannella erikoiskokeella ajanottolaite tippui tuulilasilta suoraan kaasupolkimen alle, jonka vuoksi emme pystyneet pitämään kaasupoljinta pohjassa ja lisäksi yleisöpätkällä antautui turbon putki, mutta onneksi tauolla tiimi sai auton raavittua kuntoon.

– Loppulenkin pätkille saimme kuitenkin ajettua jokaiselle erikoiskokeelle hyvän ajan, joka lopulta siivitti voittoon.

Vuorisalo osallistui kisaan Ford Motorcraftin, sekä KMS Racing Oy:n Ford Fiesta R2T –ralliautolla, jolla mies ei ole aikaisemmin kilpaillut. Hyvät testit ennen kisaa osoitti, että auto on tässä luokassa todella kilpailukykyinen, joka konkretisoitui voitoksi Riihimäellä.

– Auto oli juuri sellainen kuin odotinkin ja se sopi hyvin niin isoille kuin pienemmillekin teille. Pitää vaan muistaa ajaa jatkossakin moottorin hyvällä väännöllä, sillä silloin auto etenee parhaiten. Autosta ei tule tulokset jäämään kiinni.

SM-sarja jatkuu kesäkuussa Kouvolassa. Sitä ennen Vuorisalolla on taas edessään ”perussetit”, sekä parannettavien asioiden läpikäyntiä.

– Ajollisesti nousujohteinen kisa. Paljon tuli vielä virheitä, välillä isompia ja välillä pienempiä, joita pyritään karsimaan pois ennen seuraavaa kisaa. Ennen Kouvolan kisaa käydään auto jälleen huolella läpi ja käydään ajamassa taas hyvät testit, jotta tuntuma pysyy yllä. Erittäin hyvillä ja luottavaisin mielin odotan jo seuraavaa osakilpailua.

SM3-luokan tulokset Riihimäellä

1) Samuli Vuorisalo (Ford) 50.00,4
2) Olli Pollari (Citroen) + 4,6
3) Miika Hokkanen (Ford) + 12,3
4) Taisko Lario (Peugeot) + 21,1
5) Jaakko Lavio (Renault) + 27,5
6) Niko Mäkinen (Ford) + 28,2

Ford Motorcraft FST -sarjan pistetilanne

1) Miika Hokkanen 54
2) Niko Mäkinen 32
3) Jani Luhtaniemi 32
4) Henrik Pietarinen 25
5) Anssi Valkonen 18
6) Samuli Vuorisalo 15
7) Patric Öhman 13
8) Markus Manninen 8
9) Teemu Kiiski 6
10) Tom Hanle 5

Lähde: Samuli Vuorisalon tiedote, Ford Motorcraftin tiedote


Facebook kommentit