MOTORSPORT

Sanooko kolmas kerta toden Sami-Matti Trogenille? – “Helppoa se ei tule olemaan”

Sami-Matti Trogen ajaa tänä viikonloppuna kauden ja samalla uransa kolmannen RX2-luokan osakilpailunsa, kun sarja jatkuu Höljesin radalla Ruotsissa.

Set Promotion -tiimissä kilpaileva lohjalainen Sami-Matti Trogen, 16, tavoitelee viikonlopun kilpailusta uransa ensimmäistä finaalipaikkaa RX2 International -luokassa. Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettava luokka kerää huippusuositulle Höljesin radalle kauden ennätysmäärän, 30 kuljettajaa.

– Varmasti Höljesin nopealla radalla ja koko kisan tunnelmalla on iso osuus kuskien määrään. Paikka on legendaarisessa maineessa, siellä on katsomoissa kymmeniä tuhansia faneja juhlimassa monta päivää, Trogen taustoittaa.

Trogen on tällä kaudella ajanut Höljesissä jo kahdesti, RX Academyn kilpailuissa talvella ja keväällä.

– Rata on ehkä sarjan hienoin ja olen ajanut siellä kauden aikana jo kaksi kilpailua ja kaksi päivää testiä, joten ehkä siitä on vähän etua kilpailuun, Trogen ennakoi

Kauden ensimmäinen RX2-luokan kilpailu Trogenin osalta oli Silverstonessa, Englannissa toukokuussa ja sieltä tuliaisena oli kahdeksas sija. Norjan Hellissä kesäkuussa tulos parani piirun verran sijoituksen ollessa seitsemäs.

– Silvestone oli ensimmäinen kilpailuni MM-sarjan mukana, se oli upea kokemus. Hellissä nostin vauhtia loppua kohden, mutta semifinaalissa en päässyt takarivistä ihan tarpeeksi hyvin matkaan, mutta muuten vauhti oli hyvällä tasolla. Tulin neljänneksi, joten vielä jäi tavoite, eli finaalipaikka saavuttamatta. Seitsemäs sija oli kuitenkin työvoitto hankalan alun jälkeen, Trogen muisteli Norjan kilpailun tapahtumia.

Kilpailu Höljesissä alkoi jo perjantaina. Trogenin sijoitus ensimmäisissä alkuerissä oli 28. ja toisissa 14. Kokonaistilanteessa Trogen on ennen kahta viimeistä alkuerävaihetta sijalla 23. ja matkaa 12. sijaan, viimeiseen semifinaalipaikkaan, on 16 pistettä.

– Valmistautuminen tulevaan viikonloppuun on tehty huolellisesti. Keskiviikkona ajoin testiä Norjassa, auton alustaa säädettiin ja se toimii tosi hienosti. Siirrytään perjantaiksi Höljesiin luottavaisin mielin ja tavoitellaan finaalipaikkaa. Helppoa se ei tule olemaan, Trogen ennakoi.

Teksti: Sami-Matti Trogenin tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com