Sekunnin sadasosat Kovalaisen puolella, hyvät lähtöasetelmat kauden avaukseen

10.4.2021 / 18:44
Heikki Kovalainen on kilpaillut Super GT -sarjassa vuodesta 2015 lähtien (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Okayamassa, Japanissa.

Lauantain ohjelmassa oli hyvissä sääoloissa ajetut aika-ajot kahdessa jaksossa. Ensimmäisestä jaksosta kahdeksan nopeinta tiimiä eteni toiseen aika-ajoon, missä ratkaistiin lopulliset lähtöruudut kärjen osalta. Jo seitsemännen kautensa tässä sarjassa aloittanut Heikki Kovalainen, 39, oli Sard-tiimin kuljettajista ensimmäisenä ajovuorossa.

Suomussalmelainen ajoi kahdeksanneksi nopeimman ajan ja se riitti lopulta viimeiseen paikkaan toisessa aika-ajossa. Kaukana tosin ei ollut, että Sard-tiimin kausi olisi käynnistynyt yhdeksännellä lähtöruudulla, Kovalaisen kahdeksas sija kun irtosi lopulta 0,017 sekunnin turvin! Kovalaisen tiimikaveri, japanilainen Yuichi Nakayama, 39, ylsi toisessa aika-ajossa hyvään vauhtiin, tuoden Sard-tiimille neljännen lähtöruudun sunnuntaina ajettavaan kilpailuun.

GT500-luokan mestaruuden vuonna 2016 voittaneelle Kovalaiselle lähtöasetelmat kauden avausosakilpailuun ovat paremmat kuin kertaakaan aiemmin Super GT:ssä kuudella aiemmalla kaudella. Vuosina 2015-2019 Super GT -sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin joka vuosi Okayamassa ja Kovalaisen tiimin lähtöruudut kauden avausosakilpailuun aikajärjestyksessä olivat 7-6-9-15-15-9.

Vain kerran on Kovalaisen kausi tässä sarjassa käynnistynyt palkintosijoituksella. Tämä tapahtui vuonna 2017, kun Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Kohei Hiraten kanssa nousivat yhdeksännestä lähtöruudusta kolmanneksi. Viime kaudella Kovalaisen kausi käynnistyi vasta kauden kolmannesta osakilpailusta Suzukassa, koska Kovalainen ei päässyt koronapandemian keskellä matkustamaan Suomesta Japaniin äärimmäisen tiukkojen matkustusrajoitteiden takia.

Super GT -sarjaa (aiemmin nimellä All Japan Grand Touring Car Championship) ajetaan nyt nykyisellä nimellään 17. kerran. Kovalainen on koko uransa ajan tässä sarjassa edustanut Sard-tiimiä ja kilpaillut kaikissa ajamissaan 46 osakilpailussa Toyotalla. Kovalainen on saavuttanut Super GT -urallaan viisi osakilpailuvoittoa ja yhteensä 10 palkintosijoitusta.

Toyotat dominoivat kauden ensimmäisiä aika-ajoja suvereeniin tapaan. Kaikki kuusi Toyotalla kilpailevaa tiimiä selvittivät tiensä toiseen aika-ajoon ja toisesta aika-ajosta Toyotat nappasivat viisi ensimmäistä sijaa, sekä kahdeksannen sijan. Nopeimmat Hondat löytyivät vasta sijoilta kuusi ja seitsemän, kun taas nopein Nissan löytyi tulosluettelosta vasta sijalta kymmenen.

300 kilometrin mittainen kilpailu 3,703 kilometriä pitkällä Okayama International Circuit -radalla ajetaan sunnuntaina.

Okayaman aika-ajot ja GT500-luokka

1) Ryo Hirakawa-Sena Sakaguchi (Toyota) 1.17,701
2) Kazuya Oshima-Kenta Yamashita (Toyota) 1.17,808
3) Yuhi Sekiguchi-Sho Tsuboi (Toyota) 1.18,060
4) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama (Toyota) 1.18,440
5) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura (Toyota) 1.18,814
6) Takuya Izawa-Hiroki Otsu (Honda) 1.19,057
7) Ukyo Sasahara-Toshiki Oyu (Honda) 1.21,987
8) Yuji Kunimoto-Ritomo Miyata (Toyota) Ei aikaa 2. aika-ajossa
9) Koudai Tsukakoshi-Bertrand Baguette (Honda) 1.18,682 *
10) Kohei Hirate-Katsumasa Chiyo (Nissan) 1.18,699 *

* = Tulos 1. aika-ajosta

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit