Selivaara sinivalkoisten ykkönen Autoglym Rallissa – “Toimi omasta mielestä ihan hyvin”

18.7.2017 / 05:34
Antti Selivaara ja Jani Salo Autoglym Rallin maalissa Ellivuoressa lauantaina (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime lauantaina Sastamalassa, Ellivuoren ympäristössä ajettu Autoglym Ralli toi Antti Selivaaralle ja kartanlukija Jani Salolle R4-luokan ykkössijan, sekä yleiskilpailusta viidennen sijan, mikä oli samalla myös suomalaisista paras noteeraus. Myös viime vuonna Salo juhli Sastamalassa luokkavoittoa.

Siinä missä moni kuljettaja haki Autoglym Rallista oikeita säätöjä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin, niin Antti Selivaaralle nyt tarjoutunut mahdollisuus ajaa kilpaa testirallin puitteissa osui hyvään saumaan SM-sarjan ollessa lähes kolmen kuukauden mittaisella kesätauolla. Säätöjen hakemisen sijaan Selivaara keskittyi Sastamalassa nuotteihin, sekä ajoteknisiin asioihin.

– Nuotillisesti kokeiltiin vähän uusia juttuja ja tien käyttöä vähän paremmaksi. Toimi ainakin omasta mielestä ihan hyvin. Tietysti vertailupohjaa ei nyt ollut, mutta tyytyväinen olen. Tästä kohti syksyä ja SM-sarjan osakilpailuja, Selivaara kommentoi rallin maalissa ja lisäsi vielä, että nautti kaikin puolin kokemuksistaan.

– Hieno päivä ja upeat tiet.

Selivaara oli päivän ylivoimaisin luokkavoittaja, kun R4-luokassa toiseksi sijoittunut Sami Valme hävisi lähes neljä ja puoli minuuttia. Selivaaran hyvä vauhti näkyi myös yleiskilpailun tuloksissa, missä sijoitus oli WRC-tähti Thierry Neuvillen, sekä R5-luokan autoilla ajaneiden Ole Christian Veibyn, Hiroki Arain ja Takamoto Katsutan jälkeen viides. Ja kyllä, luit listan aivan oikein – koko neljän kärki muodostui ulkomaalaisista kuljettajista, joten Selivaaran onnistuneen rallin “hattutempun” täydensi vielä suomalaiskuljettajien ykkössija.

– Ajaminen muuttui nyt jouhevammaksi ja sujuvammaksi ja onhan sitä mukavampi ajaa, kun oivaltaa uusia asioita. Näitä asioita tulemme nyt loppukesän ja alkusyksyn aikana harjoittelemaan lisää ja sitten näemme todellisen vaikutuksen, kun saamme tutut kaverit samalle viivalle, Selivaara muistutti siitä, että SM-sarjan SM2-luokan kovimmat kuljettajat eivät Sastamalassa ajaneet.

Sen sijaan koko SM2-luokan kärkikaarti on mukana lähtöviivalla seuraavassa SM-osakilpailussa Uudessakaupungissa, joka ajetaan syyskuun alussa. Selivaara ajoi talvikaudella Rovaniemen, Mikkelin ja Nilsiän osakilpailuista luokkasijoitukset 8-5-2 ja kesäkauden osakilpailuista Riihimäeltä tuli keskeytys, sekä Kouvolasta kuudes sija. Ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua sijoitus pisteissä on viides.

– Tästä hyvillä mielin kohti syksyä ja SM-sarjan Uudenkaupungin ja Tampereen osakilpailuja, Selivaara hymyili rallin maalissa kilpaa Ellivuorta hellineen auringon kanssa.

Autoglym Ralli 2017 ja R4-luokan tulokset

1) Antti Selivaara (Subaru) 59.04,1
2) Sami Valme (Mitsubishi) + 4.29,4
3) Timo Pitkäniemi (Subaru) + 15,7

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit