MOTORSPORT

Selivaara uudella autolla rallin SM-sarjaan – “Kuskit ovat motivoituneita ja kilpuri toimii hienosti”

Viime kesänä Pohjanmaa-rallissa rajusti ulos ajanut ja ulosajossa loukkaantunut Antti Selivaara lähtee rallin SM-sarjaan tänä vuonna uudella autolla. Viime kauden kolhut on nyt unohdettu ja taakse jäänyttä elämää. Porilainen lähteekin uuteen kauteen täynnä intoa.

Antti Selivaara ajoi kaudella 2016 rallin SM-sarjassa SM2-luokan loppupisteissä neljänneksi ja viime vuonna sijoitus oli viides. Rovaniemeltä tammikuun viimeisenä viikonloppuna käynnistyvään SM-sarjaan Selivaara lähtee nyt kolmatta kautta peräkkäin SM2-luokkaan ja kartanlukijaksi hyppää Teemu Horkama, joka luki nuotteja Selivaaralle jo viime kauden päättäneessä Lempäälän SM-rallissa.

– Yhteistyö pelasi hienosti ja ukoilla oli hauskaa kabiinissa, joten siitä oli luonnollista siirtyä ajatuksissa kohti seuraavaa kautta. Minulla viime vuonna kartturina ollut Jani Salo oli oikeastaan vain lainassa, sillä hän palaa nyt takaisin Joonas Tokeen kyytiin, Selivaara taustoittaa tiedotteessaan.

Viime kesänä Pohjanmaa-rallissa sattuneessa ulosajossa tuhoutuneesta Subaru Impreza R4 -ralliautosta ei enää menopeliä kasaan saatu, joten Selivaaralle rakennettiin Teemu Asunmaan tallissa Alavudella kokonaan uusi Subaru.

– Syyskausi ja alkutalvi on mennyt lähinnä uuden auton valmistumista odotellessa. Asunmaan Teemu tiimeineen on tehnyt hienoa työtä ja uusi auto valmistui viime viikolla. Ensimmäiset treenit on jo ajettu ja lisää täytyy tietenkin tahkota ennen avauskisaa. Toistaiseksi on päästy vasta ajamaan vähän autoa ja ukkoja sisään, mutta viikonloppuna saadaan paljon lisää kilsoja kunnon lumiolosuhteissa, Selivaara sanoo.

Vajaan kahden viikon päästä käynnistyvä Tunturiralli avaa rallin SM-sarjan. Selivaara osallistuu tähän legendaariseen kilpailuun urallaan nyt kolmatta kertaa.

– Meidän valmistautuminen on oikeastaan niin pitkällä, kuin se nyt olosuhteet huomioon ottaen voi olla. Kuskit ovat motivoituneita ja kilpuri toimii hienosti. Kauteen lähdetään rennoin mielin hakemaan onnistumisia. Tehdään asiat niin hyvin kuin osataan. Alkavan kauden taso tulee olemaan mahdollisesti vieläkin kovempi kuin viime vuonna. Uusia kuljettajia tulee mukaan SM2-luokkaan ja saamme kilpakumppaneita Ruotsistakin. Katsotaan mille tasolle meidän rahkeet riittää, Selivaara päättää.

Lue myös! Lempäälän finaalikisan ruotsalaisyllättäjä rallin SM-sarjaan (18.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com