MOTORSPORT

Selivaaran katseet käännetty jo Mikkelin SM-ralliin – “Nyt pitää nollata tilanne”

Rallin SM-sarjan kausi 2017 käynnistyi viime viikonloppuna Arctic Rallin eli Tunturirallin merkeissä. Antti Selivaara lähti kovin odotuksin kisaan Subaru Imprezalla.

Antti Selivaaran mukaan rallia edeltävä nuotitusjakso onnistui paremmin kuin kertaakaan aiemmin.

– Siitä kiitos kuuluu ehdottomasti kartanlukijalleni Jani Salolle. “Shakedownin” aikakin antoi ihan positiivisia fiiliksiä lähteä itse kilpailuun, Selivaara kommentoi kisan jälkeen.

Ensimmäinen erikoiskoe kulki kaksikolta hyvin kunnes sekoilu lumipenkkojen välissä aiheutti tarpeen käyttää peruutusvaihdetta – ja siitähän kello ei yleensä hyvää tykkää. Maalissa aika oli silti kohtuullinen, joka toi taas lisää hyvää fiilistä. Alusta saakka oli tosin selvää, että kärkeen ei ole mitään asiaa, sillä Eerik Pietarinen meni muilta SM2-luokan kuskeilta kovaa karkuun.

– Vähän liian varovaisesti ajoin paikoitellen, mutta kolmen pätkän jälkeen olimme vielä aivan asettamassamme tavoitteessa, eli lähellä mitalisijaa. Ero kolmantena olleeseen Ville Hautamäkeen oli noin 30 sekuntia mikä ei Tunturissa ole paljon, Selivaara laski.

– Hanhikoski (EK4) lähti ajollisesti hyvin käyntiin, mutta pätkän puolivälissä ohjaustehostimen pumppu leikkasi kiinni ja moniurahihna katkesi. Tämän jälkeen auton ajaminen muuttui todella raskaaksi ja jäimme odottamaan risteykseen, että takaa tuleva kilpailija pääsi häiriöttä ohi.

Heti erikoiskokeen maalin jälkeen akusta loppui virta ja keskeytys oli tosiasia. Tästä rapsahti viiden minuutin aikasakko ja lisäksi rasitteena oli puolitoista minuuttia pätkällä hävittyä aikaa. Varsinainen totisempi kilvanajo päättyi siis tähän. Selivaara myönsi, että keskeytyksen aiheuttaman harmituksen määrää ei pystynyt sanoiksi muuttamaan ja ajomotivaation kaivaminen lauantaiaamuksi oli todella kovan työn takana. Toinen kisapäivä alkoi sijalta 13. ja päivän mittaan Subaru-kaksikko onnistui sentään nousemaan sijalle kahdeksan.

– Yhteenvetona voisi todeta, että tämä ei todellakaan ollut se sijoitus, jota lähdimme hakemaan, mutta vaikeudet huomioon ottaen kuitenkin paras mahdollinen. Nyt pitää nollata tilanne ja aloittaa valmistautuminen Mikkeliin. SM-pistetilanne on nyt erilainen kuin olisin sen halunnut olevan. Taistelumielellä lähdetään ja toivotaan parempaa onnea jatkossa, Selivaara päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelissä 17.-18. helmikuuta.

Lähde: Antti Selivaaran tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com