Shanghain viikonloppu nosti Puhakan ja Eskelisen pistekärkeen – “Huikea taistelu mestaruustittelistä”

25.9.2018 / 13:31
Eskelinen ja Puhakka olivat hyvässä iskussa Shanghain radalla (Kuva: Jani Kekoni).

[ A- ] / [ A+ ]

Kymmennettä vuotta ajettavan kansainvälisen Lamborghini Super Trofeo Aasian mestaruussarjan kilpailukauden viides kilpailuviikonloppu toi Shanghaista, Kiinasta Mikko Eskeliselle ja Juuso Puhakalle Pro-Am-luokassa voiton, sekä kakkossijan. Menestyksen myötä kaksikko nousi luokan pistejohtoon, kun ajamatta on vielä kaksi kilpailulähtöä.

Shanghain F1-radalla lauantaina ajettuun 50 minuutin mittaiseen kilpailuun Mikko Eskelinen starttasi yleiskilpailun seitsemännestä lähtöruudusta ja erinomaisen lähdön saatuaan hän pääsi haastamaan kanssakilpailijoitaan. Koko 22 minuutin ajovuoronsa aikana Eskelinen sai ajaa täysin omaa suoritustaan ja pystyi pitämään eron kärkikuljettajiin sellaisena, että kilpailun toisella osuudella tallitoveri Juuso Puhakka pääsi nopeasti nousemaan kanssakilpailijoiden imuun ja vakuuttavasti ohitse.

Puhakka oli radalla täysin omaa luokkaansa ja suvereenisti ohitteli kilpailijoitaan siten, että Pro-Am-luokan ykkössijan lisäksi Puhakka ajoi jopa Lamborghinin tehdaskuljettajan eron kiinni ja lopulta myös vastustamattomasti ohitse. Teknisesti täysin murheettoman ja ajosuorituksellisesti täydellisesti sujuneen kilpailun palkintokorokkeella oli riemu ylimillään, koska voiton ja sarjajohdon lisäksi saksalaisen Leipert Motorsport tiimin toinen autokunta teki koko kilpailukauden parhaimman suorituksen ja yleiskilpailun hopeisen palkintosijoituksen myötä tiimipäällikkö Ingo Leipert oli yhtä hymyä.

– Aika-ajoissa Pro-Am-luokan kolmas ja yleiskilpailun seitsemäs sija takasi hyvät lähtökohdat. Lisäksi kun sain erinomaisen startin ja pystyin hyvin vastaamaan kärkikuljettajien vauhtiin, niin olen valtavan tyytyväinen omaan suorittamiseeni. Voitto ja sarjajohto on juurikin sitä mitä me tältä kilpailulta lähdettiin hakemaan eli tavoitteet täytettiin, Eskelinen kommentoi.

– Mikko pystyi ajovuorollaan minimalisoimaan eron kanssakilpailijoihini ja kun hän auton minulle toi, niin olihan se suuri nautinto ajella ohitse ensiksi luokan pahimmista kanssakilpailijoista ja sitten vielä bonuksena pääsin haastamaan Lamborghinin tehdaskuljettajia, joista viimeisellä kierroksella sipaisin ohitse. Tosin insinöörini ei oikein asiasta tykännyt, koska ohittamani kuljettaja ajaa Pro-luokan pisteistä ja siten sillä suorituksella ei ollut mitään merkitystä meidän mestaruuspisteiden kannalta, nuori ja ajotaidoiltaan äärettömän lahjakas Puhakka kertasi kilpailun kulkua.

– Mutta olihan se hauskaa kiusata sarjaa vuosia hallinneita tähtikuljettajia ja sipaista toisesta sellaisesta ohitse.

“Maistuu se silti vähän karvaalta”

Puhakan lauantaisen huikean aika-ajokierroksen myötä sunnuntain kilpailuun suomalaiskaksikko starttasi yleiskilpailun kakkosruudusta eli eturivistä, jossa kuitenkin hallitseva Pro-luokan sarjamestari, malesialainen Afiq Yazid, koulutti nuorta ja erittäin nopeaa Puhakkaa sillä seurauksella, että hänen kikkailu ennen vihreiden valojen vaihtumista johti suomalaiskuljettajan vääränaikaiseen johtoasemaan eli sääntöjen vastaiseen tekoon.

Vaikka ajovuorojensa aikana kummatkin suomalaiskuljettajat tekivät muuten virheettömät suoritukset, tuomariston antaman rangaistuksen seurauksena he tippuivat kolmanneksi ja jäivät kakkossijasta juurikin tuon rangaistuksen aiheuttaman aikahukan verran. Siltikin kummatkin kuljettajat ja myös tiimipäällikkö Leipert pitivät viikonloppua erittäin onnistuneena, koska lauantain voiton myötä “härmäläiset” saalistivat kaksi mestaruuspistettä enemmän kuin mestaruustaistelun kannalta pahimmat kanssakilpailijat ja siten marraskuun puolivälissä Italian Vallelungan radalla ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään tasapistein.

– Ansaitsemani eturivin paikka suli täysin käsiin, kun vain hetkeä ennen vihreiden valojen vaihtumista paalupaikkamies jarrutti autollaan sen verran, että minä en ehtinyt reagoimaan ja ohitin hänet ennen lähtöviivaa jonka myötä sain rangaistuksen. Tovin ajelin kilpailua johtaneena kuljettajana kunnes tulin suorittamaan tuon saamani rangaistuksen jonka myötä tipahdimme yleiskilpailun seitsemännelle ja Pro-Am-luokan kolmannelle sijalle. Tärkeintä oli se, että sain henkisesti nollattua virheeni ja pystyin ajamaan kilpailun nopeimpia kierrosaikoja koko ajovuoroni ajan. Tästäkin opitaan, Puhakka korosti.

– Kun kilpailusta oli ajettu noin puolet, niin Juuso toi auton minulle ja vaikka kaikkeni tein, niin en pystynyt mestaruustaistelun kannalta pahimpia kanssakilpailijoita saavuttamaan. Muutenkin Pro-Am-luokan voittanut japanilaisautokunta ajoi yleiskilpailun kolmannelle sijalle eli heille tänään tuskin olisimme pystyneet vastaamaan, mutta kakkossija olisi ehkä ollut saavutettavissa. Vaikka palkintokorokesijoitus on tavoitteidemme mukainen tulos, maistuu se silti vähän karvaalta kun ajatellaan, että olemme nyt tasapisteissä pahimpien kanssakilpailijoidemme kanssa. Sen myötä reilun kuukauden päästä Italiassa tullaan aivan varmasti näkemään huikea taistelu mestaruustittelistä, Eskelinen ennakoi.

Pro-Am-luokan pistetilanne 10/12 osakilpailua

1) Juuso Puhakka – Mikko Eskelinen 120
2) Asahiro Asai (JPN) – Evan Chen (TPE) 120
3) Takeshi Matsumoto (JPN) – Toshiyuki Ochiai (JPN) 96
4) Prabakaran Kumar (MAS) 64
5) Max Wiser (ITA) 50

Teksti: Mikko Eskelisen ja Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit