MOTORSPORT

Simo Laaksonen taisteli Sotshissa kuudenneksi – “Sain uudelleen juonesta kiinni”

Formuloiden GP3-sarjan kauden kahdeksas kilpailuviikonloppu ajettiin Sotshin radalla Venäjällä. Campos Racingin Simo Laaksonen taisteli lauantain lähdössä hienosti kuudenneksi.

Simo Laaksonen, 20, sijoittui Sotshin F1-radalla Venäjällä viime lauantaina ajetussa GP3-sarjan osakilpailussa kuudenneksi. Aika-ajon jälkeen kuudennesta ruudusta kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja koki radan ensimmäisessä mutkassa kovia. Kanssakilpailijan päälle ajon seurauksena Laaksosen auton eturipustus vääntyi vinoon. Laaksonen menetti avauskierroksella kaksi sijaa, mutta pystyi kilpailun loppuvaiheessa nousemaan takaisin kuuden nopeimman joukkoon.

– Pitkän lähtösuoran päässä ajoin sisälinjaa ja käänsin normaalisti autoni sisämutkaan, kun kaveri vierellä käänsi autonsa suoraa päin autoni etukulmaa. Eturipustus vääntyi, ohjaus muuttui toispuoliseksi ja putosin kolarin seurauksena pari sijaa, Laaksonen kommentoi.

– Muutamaa kierrosta myöhemmin sain uudelleen juonesta kiinni. Pystyin taistelemaan sijoituksista vaikka autoni ohjautuvuus ei ollut kunnossa. Kilpailun loppupuolella kyytini oli jo ihan hyvää ja nousin uudelleen kuudenneksi, Laaksonen jatkoi.

Sunnuntain sprinttikilpailuun Laaksonen starttasi luottavaisena. Kolmannesta ruudusta matkaan lähteneen suomalaisen kilpailu kuitenkin mureni jo ensimmäisellä kierroksella palasiksi, kun Laaksonen torpattiin ulos radalta. Peräänajon seurauksena Laaksonen putosi letkan viimeiseksi, eikä hänniltä ollut enää mitään mahdollisuuksia nousta pisteille.

– Alussa oli tiukkaa kilvanajoa, kunnes joku ajoi perääni ja pyörähdin radalta. Olin keskellä mutkaa, kun osuma tuli. Siinä ei ehtinyt tehdä mitään, kun jo olin pyörähtänyt ulos. Harmittaa, sillä mahdollisuudet hyvään sijoitukseen tai jopa urani ensimmäiseen palkintopallisijaan GP3:ssa olivat olemassa, mutta osuman seurauksena ne menivät saman tien.

Laaksonen sanoo, että sunnuntain kilpailussa hänen autonsa ei ollut lauantain ajon jälkeen täydellisessä kunnossa. Campos Racingin mekaanikot vaihtoivat auton ohjauslaitteisiin uusia osia, mutta jotain heiltä jäi tekemättä.

– Jotain jäi vaihtamatta tai huomaamatta, sillä autoni ohjaus oli edelleen pielessä. Vasemmalle se kääntyi hyvin, mutta oikealle portaittain tahmeasti. Vauhtini oli tämän takia kisan edetessä heikkoa, mutta ei näille voi jälkikäteen enää mitään. Näin tällä kertaa, Laaksonen sanoi.

GP3-sarjasta on ajamatta enää yksi kilpailuviikonloppu, joka ajetaan marraskuun lopulla Abu Dhabissa. Laaksonen toivoo, että hänen tiiminsä selvittää auton viat ja rakentaa koko paketin tauon aikana huippuiskuun.

– Tauolla jatkamme yhteistyökumppaneiden kanssa ensi kauden suunnittelua, joka on jo jonkin aikaa ollut työn alla. Toivon, että tiimini selvittää viat ja saa korjattua autoni ajattavuusongelmat. Olisi todella tärkeätä, että Abu Dhabissa käytössäni olisi toimiva ja nopea paketti, Laaksonen päätti.

Venäjän tulokset

Lauantain kilpailulähtö

1) Leonardo Pulcini (GER) Campos Racing 38.56,960
2) Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix + 3,995
3) Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 7,037

———-

6) Simo Laaksonen Campos Racing + 13,442

Sunnuntain kilpailulähtö

1) David Beckmann (GER) Trident 29.43,318
2) Joey Mawson (AUS) Arden International + 0,617
3) Richard Verschoor (NED) MP Motorsport + 1.056

———-

14) Simo Laaksonen Campos Racing + 25,963

Pistetilanne 16/18 osakilpailua

1) Anthoine Hubert (FRA) 199
2) Nikita Mazepin (RUS) 167
3) Callum Ilott (GBR) 147

———-

15) Simo Laaksonen 24

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com