Simo Laaksosella haasteita F3-sarjassa: “Koko viikonlopun ajan hukassa”

11.6.2017 / 17:19
Ongelmat auton kanssa vetivät Simo Laaksosen ilmeen vakavaksi. (kuva: Fotospeedy)

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainvälisessä Euroformula F3 Open -sarjassa ajavan Simo Laaksosen, 18, ja hänen Campos Racingin vauhti sarjan kolmannessa osakilpailussa Paul Ricardilla Ranskassa oli hukassa. Tiimin autot eivät olleet missään kohtaa viikonloppua sellaisessa vauhdissa, jota kärkisijoille olisi edellytetty.

Viikonlopun ensimmäisessä startissa avauskierroksella kolaroinut Laaksonen sijoittui lähdössä sijalle 14 ja tänään sunnuntaina toisessa startissa sijalle kymmenen.

– Olimme tiiminä kokonaisuudessaan koko viikonlopun ajan hukassa. Emme tienneet, miten vauhtia olisi voitu lisätä. Mitään toimivia ratkaisuja emme löytäneet. Pärjäsimme täällä talven kisoissa hienosti, mutta nyt emme yltäneet lähimainkaan samaan.

– Ensimmäisessä startissa kaveri ei jättänyt yhtään tilaa, automme osuivat toisiinsa ja putosin viimeiseksi. Häntäpään sijaltakaan en pystynyt nousemaan yhtään eteenpäin. Se startti oli meiltä melkoinen katastrofi.

Sunnuntaina ajettuun viikonlopun toiseen kilpailuun Laaksonen starttasi nopeimpana Campos-kuljettajana ruudusta seitsemän.

– Saimme parannettua autoamme hieman. Aika-ajon jälkeen tiimi teki radikaalin säätöratkaisun, joka ei sitten toiminut yhtään. Auton ajettavuus oli yhtä heikko kuin edellisessäkin kisassa: auto yliohjasi koko ajan. Sen pitäminen radalla oli jo työn takana, Laaksonen harmitteli.

Sarjan hallitseva mestaritallina Campos Racingin esitys Ranskassa oli heikko. Sarjan F3-autoihin asennettiin ennen kauden alkua uusi pohjalevy, jonka kanssa tiimi on ollut koko ajan vaikeuksissa.

– Ranskassa olimme kaikki hitaita. Uusi pohjalevy on ongelma, se tiedostetaan, mutta nyt meillä on kolme viikkoa aikaa ottaa tästä viikonlopusta opiksi, analysoida asiat ja rakentaa automme Unkarin Hungaroringille kuntoon. Tiedämme, että autossamme ja tiimissämme on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

Kansainvälisen Euroformula F3-sarjan kauden neljäs kilpailuviikonloppu ajetaan kolmen viikon kuluttua 1.-2. heinäkuuta Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Kuuden ajetun osakilpailun jälkeen Simo Laaksonen ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla 11.

Lähde: Simo Laaksosen tiedote


Facebook kommentit