MOTORSPORT

SM-pistekolmonen Emil Lindholm rennoin mielin Itäralliin – “Tulosta en aio väkisin tavoitella”

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pisteissä kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen kolmantena ajava Skoda-kaksikko Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hakee talvikauden viimeisestä SM-osakilpailusta Joensuusta ehjää suoritusta.

Vuorossa on jo 1960-luvun puolivälistä Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa ajettu perinteinen Itäralli, joka on Emil Lindholmille uusi kokemus.

– Itäralli on uusi ralli minulle. Olen kuullut kehuttavan reittiä, jolla vauhtia ja haasteita riittää. Ajamme Joensuussa puhtaasti nuotista, joka ei kuitenkaan ole mikään ongelma. Kun tiedossa on paljon vauhtia, niin heittävien nyppylöiden tai hyppyjen kanssa pitää olla nuotitusvaiheessa tarkkana, jotta ne kaikki tulee kirjattua nuotteihin oikein, Lindholm muistuttaa.

Lindholmin edellinen SM-ralli Mikkelissä päättyi ajolinjavirheen takia penkan päälle. Mikkelin pettymys on analysoitu ja pettymys pyyhitty pois mielestä. Rallin SM-sarjan pistelaskujärjestelmä sallii yhden nollatuloksen, joka Lindholmin osalta on käytetty. Uudella innolla Joensuuhun starttaavan kaksikon tavoite on ajaa hyvää vauhtia maaliin ja pisteille.

– Olen jälkikäteen miettinyt sitä Mikkelin tilannetta, että olisiko se ollut mahdollista vielä pelastaa? Printsportin kaverit näkivät datasta, että jo alle sekunnin auton pysähtymisestä painoin jo starttinappia, joten ainakin yritystä rallin jatkamiseen riitti.

Lindholm sanoo, että Joensuussa tarkoitus ei ole lisätä tai laskea vauhtia.

– Tarkkuutta ja huolellisuutta vain lisää. Emme yliyrittäneet Mikkelissäkään, joten oikealla polulla ollaan. Vauhtia riittää, se nähtiin Mikkelin väliajoista ja tämä toki oli piristävä tieto keskeytyksestä johtuneen synkkyyden keskellä, Lindholm sanoo.

Joensuuhun Lindholm ja Korhonen matkaavat maltillisin tavoittein.

– Tässä kohtaa tärkeintä on hankkia ajokokemusta ja -varmuutta. Jos kaikki tähdet ovat kohdallaan, niin paikka kolmen nopeimman joukossa olisi meille hyvä tulos. Tulosta en aio ainakaan väkisin tavoitella, Lindholm päättää.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com